Suspecţii în cazul uciderii pădurarului Liviu Pop, testaţi cu detectorul de minciuni. Audieri maraton în cazul crimei

Autorităţile anunţă că vor avea loc audieri maraton în cazul pădurarului din Maramureș ucis de hoții de lemne. Toate persoanele care l-au văzut în ultimele zile din viață vor fi supuși testului poligraf. În același timp, specialiștii specialițtii fac expertiza armei cu care a fost ucis Liviu Pop.

29 oct. 2019, 06:34
Suspecţii în cazul uciderii pădurarului Liviu Pop, testaţi cu detectorul de minciuni. Audieri maraton în cazul crimei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus ca toate persoanele care l-au văzut ultima dată în viaţă pe pădurarul Liviu Pop să testaţi cu detectorul de minciuni. Testul poligraf va avea loc la sediul IPJ Maramureş.

A fost dispusă efectuarea unui test poligraf persoanelor care au fost identificate ca fiind la faţa locului. Rezultatele urmează să fie primite zilele acestea. De asemenea, termenul pentru expertiza ADN a armei a fost fixat pentru sfârşitul lunii noiembrie. Cei care efectuează expertiza au nevoie şi de probele ridicate de la faţa locului. După expertiza ADN a armei se va efectua şi expertiza balistică. Toate probele au fost trimise la Institutul Naţional de Criminalistică„, a declarat Bogdan Gabor, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

În data de 16 octombrie 2019, într-o pădure situată în zona localității Rogoz din județul Maramureș, pădurarul Pop Liviu Pavel din cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, în vârstă de doar 30 ani, tatăl a 3 copii minori, a fost ucis cu bestialitate, fiind împușcat cu arma de serviciu de o grupare de hoți de lemn, iar trupul acestuia a fost strivit de atelajul încărcat cu lemn al hoților.

Potrivit România TV, în ultima conversaţie pe care Liviu Pop a avut-o cu soţia lui, acesta i-ar fi spus că l-a prins pe unul dintre hoţi, apoi n-a mai răspuns la telefon. Oamenii vorbesc de legăturile pe care le au principalii suspecţi cu prim-procuroarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş, Aurelia Mut. Aceasta este naşa de cununie a lui Nelu Petrişor Giurgiu, principalul suspect în cazul crimei pădurarului.

Pe de altă parte, în semn de protest față de intensificarea cazurilor de agresiune asupra personalului silvic și în semn de solidaritate cu toți silvicultorii de bună credință aflați în slujba pădurilor României, Federația Sindicatelor Silva organizează o adunare publică în data de 29 octombrie 2019, între orele 10-14, în fața sediului Camerei Deputaților, zona Parc Izvor, pentru a aduce un omagiu celor 6 silvicultori care în ultimii ani și-au dat viața apărând pădurea.