Suspecţii ruşi în cazul spionului otrăvit Serghei Skripal susţin că se aflau în Salisbury ca turişti

Cei doi ruşi suspectaţi că l-au otrăvit pe fostul spion Sergei Skripal au susţinut într-un interviu la televiziunea de stat RT că se aflau în Salisbury ca turişti pentru a vizita catedrala din oraş, potrivit The Guardian.

13 sept. 2018, 14:49
Suspecţii ruşi în cazul spionului otrăvit Serghei Skripal susţin că se aflau în Salisbury ca turişti

Cei doi ruşi suspectaţi că l-au otrăvit cu neurotoxină pe Sergei Skripal susţin că se aflau în Salisbury ca turişti pentru a vizita catedrala din oraş. Cei doi bărbaţi nu şi-au arătat paşapoartele, dar au afirmat că numele lor sunt într-adevăr cele de pe documente – Ruslan Boshirov şi Alexander Petrov.

Ei au confirmat că au fost în Salisbury şi că sunt cei care au fost identificaţi pe camerele de supraveghere din oraş. „Prietenii noştri ne-au sugerat de mult timp să vizităm acest oraş minunat”, a declarat Alexander Petrov, informează news.ro

Citeşte şi Un vehicul cu numere româneşti a fost observat lângă locuinţa Skripal înainte de atacul cu neurotoxină

Boshirov a adăugat că ei au mers să viziteze Catedrala Salisbury. „Acolo este celebra Catedrală Salisbury, faimoasă nu doar în Europa, dar în toată lumea. Este faimoasă pentru acoperişul aflat la o înălţime de 123 de metri, pentru ceas şi pentru faptul că a fost prima astfel de catedrală construită, care încă funcţionează”, a precizat Boshirov, potrivit news.ro

Margarita Simonyan, jurnalistă la RT, a afirmat anterior online că „a petrecut o seară cu Petrov şi Boshirov. Da, „agenţii GRU din Salisbury”. Ea a precizat că cei doi bărbaţi au contactat-o pentru a-i oferi un interviu: „Adevăraţii (din câte îmi dau seama) Petrov şi Boshirov m-au sunat. Pe telefonul meu mobil.”

Citeşte şi Doi ruşi, inculpaţi în cazul otrăvirii lui Serghei Skripal. Procurorii britanici spun că au suficiente dovezi

Marea Britanie i-a pus sub acuzare în absenţă pe cei doi şi a anunţat că dacă vor părăsi Rusia, vor fi arestaţi, existând deja un mandat european de arestare pe numele lor.

Ei sunt acuzaţi de tentativă de omor pentru că au încercat să îl otrăvească pe fostul spion rus, care lucra pentru britanici, Sergei Skripal şi pe fiica sa, Iulia Skripal. De asemenea, un poliţist a murit după ce a intrat în contact cu substanţa otrăvitoare.


loading...