Suspectul în cazul dispariţiei omului de afaceri din Arad a fost arestat preventiv

Suspectul în cazul dispariţiei omului de afaceri din Arad Abel Apost a fost prezentat, joi seară, judecătorilor Tribunalului Arad, care au decis arestarea preventivă a acestuia pe 29 de zile pentru omor calificat. Avocaţii suspectului au anunţat că vor face recurs.

RomaniaTV.net
09 mai 2013, 20:01
Suspectul în cazul dispariţiei omului de afaceri din Arad a fost arestat preventiv

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad l-au prezentat judecătorilor pe Adrian Buleu cu propunerea de arestare, iar decizia magistraţilor a fost luată în şedinţă publică, respectiv arestarea preventivă pe 29 de zile, pentru omor. Cadavrul bărbatului dispărut nu a fost descoperit, însă magistraţii au considerat că există suficiente probe pentru arestarea preventivă a suspectului.

În timpul audierilor din sala de judecată, suspectul nu a făcut niciun fel de declaraţii, însă la final judecătorul l-a întrebat dacă face recurs, acesta confirmând.

Între timp, forţele de ordine continuă cercetările în vederea descoperirii cadavrului şi a altor indicii care să lămurească împrejurările în care s-au petrecut evenimentele. Adrian Buleu urmează să fie dus în arestul IPJ Arad.

Procurorii cred că omul de afaceri arădean Abel Apostol a ucis în bătaie, apoi cadavrul lui a fost dus într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu, iar maşina cu care a fost transportat a fost incendiată. Culmea e că incendiul de la maşină a fost stins chiar de pompieri în noaptea de 1 mai. Nu a fost găsit atunci niciun cadavru, şi nimeni n-a făcut legatura cu patronul dispărut. Maşina incendiată a fost dusă la o firmă de fier vechi din Timişoara, iar anchetatorii analizează cenuşa găsită în interior. Între timp, patronul ucis a fost căutat în tot judeţul. Inclusiv în râul Mureş.

Omul de afaceri din Arad Abel Apostol, dat dispărut de către familie, este căutat de vineri, 3 mai, fiul bărbatului susţinând că tatăl său fusese ameninţat cu moartea de către asociatul său în afaceri. Familia menţiona că omul de afaceri, în vârstă de 55 de ani, a fost văzut ultima dată în seara de 1 mai, în incinta bazei sportive pe care o deţine.