Suspectul rămas în viaţă al atentatului de la Boston a fost transferat de la spital în închisoare

Suspectul, rănit dar rămas în viaţă, al atentatului din timpul maratonului de la Boston, Jokar Ţarnaev, a fost transferat vineri din spital la o închisoare din Fort Devens (statul Massachusetts), transmite Associated Press, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
26 apr. 2013, 11:53
Suspectul rămas în viaţă al atentatului de la Boston a fost transferat de la spital în închisoare

Cecenul în vârstă de 19 ani a stat timp de o săptămână într-un spital din Boston, unde a primit îngrijiri medicale după ce a fost grav rănit într-un schimb de focuri cu poliţia, în care cel ce-al doilea suspect, fratele său Tamerlan, a fost ucis.

Ţarnaev este acuzat de utilizare şi complot în vederea utilizării unei arme de distrugere în masă – un dispozitiv artizanal, în speţă o bombă disimulată într-o oală sub presiune– împotriva unor persoane şi bunuri din SUA provocatoare de moarte, în timpul Maratonului de la Boston.

Jokar Ţarnaev în vârstă de 19 ani, spitalizat după o căutare de 24 de ore în Boston, este suspectat că este autorul, împreună cu fratele său mai mare ucis într-un schimb de focuri cu poliţia, al celor două atentate comise la Maratonul din Boston pe 15 aprilie, incident soldat cu trei morţi şi 180 de răniţi. Tânărul a început să răspundă întrebărilor anchetatorilor în scris, luni dimineaţă, el fiind rănit în timpul operaţiunii prin care a fost capturat de către autorităţile federale americane.

O primă audiere a fost fixată la 30 mai în faţa tribunalului federal din Boston, în procedura judiciară, potrivit Biroului Procurorului Federal. Nu este sigur dacă Jokar Ţarnaev, care este încă în stare gravă, ar putea fi prezent la audierea prevăzută la ora locală 10.00, joi, 30 mai, în faţa Tribunalului federal din Boston.

Casa Albă comunicase anterior că inculpatul nu va fi judecat de o instanţă militară de excepţie, aşa cum cer unii congresmeni republicani. Jokar Ţarnaev, cetăţean american, „nu va fi considerat inamic combatant”, a precizat Casa Albă. Tânărul va fi deferit justiţiei federale civile.