Suspiciune de EBOLA în MAREA BRITANIE

O femeie deţinută în centrul de detenţie din Dungavel în Scoţia a fost spitalizată după ce s-a îmbolnăvit, urmând să i se efectueze teste pentru virusul Ebola, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al sistemului de sănătate publică.

15 aug. 2014, 20:41
Suspiciune de EBOLA în MAREA BRITANIE

Investigăm în prezent un posibil caz de febră hemoragică Ebola„, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului de sănătate publică NHS din Lanarkshire, comitatul scoţian unde se află centrul de detenţie Dungavel, potrivit Agerpres.

Aceasta este o măsură de precauţie şi, în acest stadiu, este foarte puţin probabil ca testul să fie pozitiv„, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi Epidemia de Ebola: 128 de noi cazuri de îmbolnăvire şi 56 de decese în ultimele două zile

Potrivit BBC şi STV, televiziunea scoţiană, femeia deţinută a venit din Sierra Leone şi după spitalizarea ei, Ministerul britanic de Interne a suspendat orice nouă detenţie sau eliberare de persoane deţinute din acest centru de detenţie administrativă pentru imigranţi. Personalul şi vizitatorii ar avea acces în continuare în centru, potrivit mass-media.

Tânăra ar avea în jur de treizeci de ani şi a ajuns în centru recent după ce a fost arestată de serviciile de imigraţie într-un aeroport britanic. Ea ar fi fost transportată joi la secţia de boli infecţioase a spitalului general Monklands din Airdrie, situat la 19 km est de Glasgow, potrivit acestor surse.

ONG-urile şi societăţile Crucii Roşii au insistat vineri asupra necesităţii unei mai mari mobilizări în lupta contra epidemiei de febră hemoragică Ebola „subevaluată semnificativ„, în timp ce mijloacele pentru aceasta sunt insuficiente.

Citeşte şi PANICĂ în Serbia: Mai multe persoane sunt suspecte de infectare cu virusul EBOLA

Epidemia virusului Ebola în Africa de Vest continuă să se extindă cu 1.975 de cazuri raportate şi 1.069 de cazuri mortale în Guineea, Liberia, Nigeria şi Sierra Leone, a declarat vineri OMS „Organizaţia Mondială a Sănătăţii”.

Virusul Ebola se manifestă mai ales prin hemoragii, vărsături şi diaree. Rata sa de mortalitate poate varia de la 25 la 90% şi nu există niciun vaccin omologat. El se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile oamenilor sau animalelor infectate.