Suspiciuni de TBC în Arestul Central. Ministrul de Interne a ordonat o anchetă

Mai multe cazuri de TBC ar fi fost depistate la arestul Capitalei, potrivit România TV. S-a declanşat deja o ancheta la nivelul IGP, însă reprezentaţii poliţiei neagă în continuare aceste informaţii.

13 iun. 2017, 08:00
Suspiciuni de TBC în Arestul Central. Ministrul de Interne a ordonat o anchetă

Există suspiciuni extrem de grave asupra modului în care reprezentanţii Poliţiei Capitalei şi cei ai Poliţiei Române ar fi reuşit să gestioneze situaţia mai multor persoane arestate preventiv şi bolnave de tuberculoză.

Potrivit România TV, aceste persoane ar fi fost închise în Arestul Central, dar şi în aresturile mai multor secţii de Poliţie, deşi erau purtători de aceşti viruşi, deşi în mod normal ar fi trebuit să fie izolaţi. În momentul de faţă s-a ajuns la suspiciunea că lucrători de poliţie ar fi contactat acest virus. Potrivit România TV, există şase astfel de cazuri de îmbolnăviri în rândul celor puşi să îi păzească pe cei arestaţi. Printre cei îmbolnăviţi de TBC s-ar afla şi două agente de poliţie de la arestul central.

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual, susţine că la arestul central ar fi fost adusă o deţinută care avea virusul, însă nu poliţiştii de acolo nu ar fi fost anunţaţi iar femeia nu ar fi fost izolată şi transferată la Spitalul Penitenciar Jilava.

A mai îmbolnăvit 3-4 deţinute care au fost transferate la Jilava. Avem o poliţistă la care este confirmat că a luat acest virus şi se pare că ar fi mai mulţi în analize. Am primit mesaj că şi un poliţist ar fi suspect şi toată lumea neagă realitatea. Nu am luat legatura cu reprezentanţii arestului central pentru că ar fi trebuit ca oamenii aia să fie schimbaţi înainte de a fi puşi, nu au gestionat corect această situaţie. Categoric se impune o anchetă pentru neglijenţă în serviciu. Vorbim despre un focar de infecţie şi trebuie dezvoltate nişte măsuri preventive din punct de vedere medical, poate chiar şi carantină„, a declarat pentru Mediafax Dumitru Coarnă.

Oficial, Poliţia Capitalei nu confirmă cazurile de îmbolnăvire. Minisrul de Interne, Carmen Dan, a ordonat însă o anchetă, cerând explicaţii şefului Poliţiei Capitalei.