Suspiciuni de TBC într-o şcoală din Ilfov după moartea unui profesor

Suspiciuni de TBC la o şcoală din Ilfov, sute de elevi de la Liceul Alexandru Rosetti din Vidra sunt verificaţi de medici dacă sunt infestaţi. Totul a pornit după ce directorul şcolii a aflat că un cadru didactic are TBC. Între timp, profesorul bolnav a încetat din viaţă.

27 mai 2013, 10:48
Suspiciuni de TBC într-o şcoală din Ilfov după moartea unui profesor

Toţi elevii din Liceul „Alexandru Rosetti„, comuna Vidra, sunt suspecţi de TBC şi au fost trimişi la analize. Totul a început după ce directorul liceului a aflat că un cadru didactic suferă de tuberculoză. Potrivit România TV, conducerea unităţii de învăţământ a trimis toţi elevii la Institutul Marius Nasta din Capitală pentru analize şi s-a început igienizare şcolii.

În acest timp, profesorul bolnav a decadat. Investigaţiile medicale sunt în plină desfăşurare.

Tuberculoza este o boală infecțioasă frecventă și, de obicei, curabilă, provocată de diferite tipuri de micobacterii. Cel mai des, tuberculoza atacă plămânii, dar poate afecta și alte părți ale corpului (pleură, rinichi, peritoneu, piele, ochi, oase etc.).

Tuberculoza se transmite prin aer, când persoanele care suferă de forme active de TBC tușesc, strănută sau elimină spută în aer.