Sute de amenzi rutiere într-o singură zi: 28 de şoferi sancţionaţi pentru lipsa anvelopelor de iarnă

Poliţiştii au aplicat peste 400 de amenzi, în ultimele 24 de ore, şi au constatat cinci infracţiuni la regimul circulaţiei, informează Poliţia Română.

27 ian. 2014, 08:09
Sute de amenzi rutiere într-o singură zi: 28 de şoferi sancţionaţi pentru lipsa anvelopelor de iarnă

De asemenea, 28 de şoferi au fost amendaţi pentru că nu aveau anvelope de iarnă, scrie Agerpres.

„În urma controalelor efectuate în intervalul 26.01.2014, ora 05,00 – 27.01.2014, ora 05,00, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni la regimul circulaţiei şi au aplicat 400 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 28 pentru lipsa echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă, 1 administratorului de drum şi 371 pentru alte abateri”, precizează IGPR într-un comunicat.

Citeşte şi ANVELOPE de IARNĂ. Amenzi usturătoare pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

Peste 7.500 de poliţişti acţionează, suplimentar, faţă de dispozitivul curent, pentru evitarea evenimentelor rutiere cauzate de fenomene meteorologice specifice sezonului rece şi acordarea sprijinului necesar persoanelor aflate în dificultate.

Poliţia Română atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Totodată, oamenii legii îi sfătuiesc pe şoferi ca în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale aflaţi în zonele afectate de zăpadă, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.