Sute de angajaţi ai administraţiilor locale şi din domeniul privat au protestat la Atena

Mii de funcţionari publici şi angajaţi ai guvernului au protestat astăzi la Atena faţă de planul de austeritate. Oamenii sunt nemulţumiţi de scăderile salariale şi de tăierea bugetelor locale. Protestul de miercuri vine pe fondul iminentei întâlniri dintre liderii UE şi ministrul de finanţe grec pentru stabilirea condiţiilor finale ale planului de austeritate.

RomaniaTV.net
12 sept. 2012, 17:16
Sute de angajaţi ai administraţiilor locale şi din domeniul privat au protestat la Atena

În timp ce guvernanţii greci negociază cu liderii UE noul plan de austeritate, oamenii ies în stradă nemulţumiţi de dorinţa guvernului de a reduce cheltuielile bugetare cu 12 miliarde de euro pentru anul fiscal 2013-2014.

„Reducerile făcute de stat au repercusiuni asupra serviciilor sociale cum sunt grădiniţele, centrele de bătrâni şi bineînţeles şcolile. Acestea presupun costuri mari, mai ales iarna. În perioadele lungi de iarnă avem cheltuieli mult mai mari, avem nevoie de mulţi bani. Acum, reducerile afectează salariile angajaţilor administraţiei locale”, a declarat Apostolos Kimisis, primarul din Amfilochias.

„Dacă aceste reduceri vor continua 50% din administraţiile locale din Grecia nu vor mai putea să plătească salariile angajaţilor şi nici nu vor acoperi costurile cum ar fi cele pentru încălzire, apă şi lumină”, a precizat şi Dimitris Kapsalis, primarul suburbiei Pendeli.

Angajaţii din toate domeniile de activitate au decis să oprească lucru pentru 24 de ore în semn de protest faţă de noile măsuri de austeritate propuse de guvernul condus de Antonis Samaras.