Sute de angajaţi vor fi concediaţi de Renault, în 2021. Criza semiconductorilor reduce producţia de automobile

Sute de angajaţi vor fi concediaţi de Renault, în 2021. În acest an compania se aşteaptă la o scădere a producţiei până la aproximativ 105.000 vehicule, de la 140.000 unităţi în 2020. Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999.

14 oct. 2021, 11:08
Sute de angajaţi vor fi concediaţi de Renault, în 2021. Criza semiconductorilor reduce producţia de automobile
Sute de angajaţi vor fi concediaţi de Renault

Sute de angajaţi vor fi concediaţi de Renault, în 2021. „Condiţiile nesigure din industria auto sunt în principal rezultatul deficitului de semiconductori, precum şi alte dificultăţi, care sunt legate de pandemia de COVID-19 sau de lipsa componentelor şi a problemelor cu materiile prime”, se arată în comunicatul Revoz.

Citeşte şi: Renault Duster, desfiinţat la testele Latin NCAP. Nu a obţinut nicio stea la proba de siguranţă

Sute de angajaţi vor fi concediaţi de Renault, în 2021

Revoz, unul din cei mai mari exportatori ai Sloveniei, are în prezent 2.400 de angajaţi, care produc modele Renault electrice sau pe benzină, cum ar fi Twingo şi Clio.

Un purtător de cuvânt de la Renault Spain a precizat că Renault intenţionează să oprească, până la 61 de zile, producţia la uzina de la Palencia, unde sunt asamblate modelele Kadjar şi Megane, şi până la 40 de zile producţia uzinei de la Valladolid, unde este produs crossover-ul Capture. De asemenea, activitatea la uzina de motoare de la Valladolid ar putea fi suspendată până la 17 zile, scrie Mediafax.

United Airlines va concedia 232 de angajaţi pentru că nu s-au vaccinat împotriva Covid-19

Compania United Airlines

a anunţat miercuri că va concedia 232 de angajaţi care au decis să nu se vaccineze împotriva COVID-19, informează DPA.

United Airlines este prima mare companie de transport aerian care face obligatorie vaccinarea anti-COVID-19 pentru angajaţii săi, după ordinul executiv dat de preşedintele SUA Joe Biden privind vaccinarea personalului angajat în firmele contractoare de la nivel federal.

Aş fi vrut să avem vaccinaţi 100% din angajaţi, dar dintre cei 67.000 de salariaţi ai noştri din SUA există 232 care nu s-au vaccinat şi ei vor începe procedura de terminare a contractului”, a declarat preşedintele-director executiv al United Airlines, Steve Kirby.

În prezent, 99,7% dintre angajaţii United Airlines sunt vaccinaţi complet împotriva COVID-19.

După ce această companie a luat decizia vaccinării personalului său, alte companii aeriene, precum Hawaiian Airlines şi Frontier Airlines, i-au urmat exemplul. Multe companii aeriene susţin vaccinarea angajaţilor lor, dar fără a introduce obligativitatea acesteia.

Delta Airlines rămâne cea mai mare companie aeriană americană care nu a impus obligativitatea vaccinării complete a salariaţilor săi, însă şi în cazul său 90% din angajaţi se vaccinaseră până miercuri.


loading...