SUTE de ARESTĂRI în Spania, după destructurarea unei REŢELE de CONTRACTE DE MUNCĂ FALSE

Peste 400 de persoane au fost arestate în Spania, suspectate că fac parte dintr-o reţea care vindea contracte de muncă false ce permit încasarea unor ajutoare de şomaj sau obţinerea unui permis de reşedinţă, a anunţat marţi Ministerul de Interne, relatează AFP.

RomaniaTV.net
14 ian. 2014, 11:35
SUTE de ARESTĂRI în Spania, după destructurarea unei REŢELE de CONTRACTE DE MUNCĂ FALSE

În total, „422 de persoane au fost arestate, inclusiv beneficiari, reţeaua infracţională care le fruniza şi principalul conducător” al reţelei, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Arestările au fost operate în aproximativ 30 de oraşe din întreaga Spanie, inclusiv la Sevilia, Barcelona, Madrid, Bilbao sau Tenerife.

„Persoanele care plăteau pentru obţinerea acestor contracte căutau în principal să încaseze alocaţii de şomaj, să obţină permise rezidenţă, în cazul străinilor, şi acces la anumite beneficii penitenciare„, în cazul unor deţinuţi, care solicită un regim de semilibertate, a precizat ministerul.

Citeşte şi Dovedit ŞTIINŢIFIC: Ajutorul de şomaj substanţial NU ÎNCURAJEAZĂ LENEA. Ce atitudine au ROMÂNII

Conducătorul reţelei este un locuitor de la Jerez de la Frontera (Andaluzia, sud), care crea firme-fantomă ai căror administratori erau, în majoritatea cazurilor, toxicomani plătiţi pentru aceste funcţii.

El s-a servit de complicitatea unor persoane din cadrul Securităţii Sociale, în acest scop. În total au fost create zece astfel de firme.

Pagubele produse administraţiei de către reţea, în privinţa cotizaţiilor sau prestaţiilor în domeniul şomajului, depăşesc 2,6 milioane de euro, potrivit ministerului.

Spania, a patra economie în zona euro, este în prezent afectată de un nivel-record al şomajului, de aproape 26% din populaţia activă.