Sute de copii înscrişi în programul Primăriei Capitalei pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii în vacanţă

Peste 300 de copii au fost înscrişi încă din prima zi de deschidere în programul Primăriei Capitalei ”Vacanță activă în București”, proiect lansat pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii în vacanţa de primăvară.

06 apr. 2021, 14:23
Sute de copii înscrişi în programul Primăriei Capitalei pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii în vacanţă

Peste 300 de elevi bucureşteni s-au înscris deja în primele ore de la debutul programului “Vacanță activă în București”. Programul a fost lansat luni, 5 aprilie, de Primăria Capitalei.
Proiectul se adresează părinților care au copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani şi care au dificultăți în a găsi supraveghere pentru cei mici în vacanță.
Cele 5 spaţii puse la dispoziţie pentru acest proiect sunt: Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal), hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6), Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6), Sala Palatului(sectorul 1, un spațiu adiacent) și sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4).
Părinţii interesaţi îşi pot înscrie copiii până pe data de 8 aprilie aici:
https://bit.ly/3urrame – pentru locațiile Proedus
https://bit.ly/3mljD5m – pentru locațiile Operei Comice pentru Copii
Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, soluţie pentru bucureştenii care nu au cu cine să-şi lase copiii în vacanţa de primăvară

Conform anunţului PMB, în cadrul programului copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat, de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală și vor fi implicați în diverse activități artistice la care vor participa actori profesioniști din sectorul public şi privat.
Primaria Capitalei mai precizează în comunicat că „pentru a respecta măsurile de protecție anti-COVID-19, aceștia vor fi împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare, iar cei cu vârsta de peste 5 ani vor purta obligatoriu mască”.
„Fiecare dintre locații dispune de spații generoase, astfel să încât să fie asigurat un perimetru de 5 mp/copil, pentru a evita aglomerarea. Spațiile vor fi dezinfectate atât la finalul fiecărui interval, cât și la sfârșitul zilei prin nebulizare. De asemenea, materialele care sunt folosite în activitățile copiilor vor fi dezinfectate periodic”, se mai arată în comunicatul Primăriei Capitalei.
Pe durata şederii în centrele în care se vor organiza activităţi din cadrul programului ”Vacanță activă în București”, copiii vor primi măști de protecție, dezinfectant și asistență medicală, dacă va fi cazul.

Citeşte şi: Zile libere pentru părinţi în perioada în care şcolile sunt închise. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis