Sute de gospodării şi case inundate în localitatea Corod, Galaţi

Peste 450 de gospodării, curţi şi culturi legumicole, anexe, fântâni, din satele comunei gălăţene Corod au fost inundate după ce, în urma ploii torenţiale de miercuri seară, pârâul Corod a spart digul de protecţie şi apele acestuia au intrat în localitate.

13 iun. 2013, 08:55
Sute de gospodării şi case inundate în localitatea Corod, Galaţi

Potrivit declaraţiilor primarului localităţii Corod, Vasile Cârjeu, apa a intrat şi în 20 de locuinţe din satele Corod, Cărăpceşti şi Brătuleşti şi a afectat peste patru hectare de teren agricol în câmp, precum şi, în proporţie de 40%, opt kilometri de drumuri săteşti, informează Agerpres.

„Din cauza torenţilor formaţi pe versanţi, pe drumurile săteşti s-au format făgaşe adânci, accesul cu autovehiculul fiind acum imposibil în acele zone”, a precizat Vasile Cârjeu, care a solicitat ajutor din partea Prefecturii Galaţi.

Localnicii din Corod au fost ajutaţi doar de un echipaj ISU Galaţi, care s-a deplasat miercuri seară în localitate, cu o pompă, care a lucrat toată noaptea la evacuarea apei din casele oamenilor.

O evaluare exactă a situaţiei de aici se face în cursul zilei de joi.

În noaptea de 5 spre 6 iunie, 60 de curţi şi grădini au fost inundate în comuna Corod, în urma unei viituri formate în urma ploilor torenţiale.