Sute de imigranţi au forţat tunelul de sub Canalul Mânecii, ca să ajungă în Franţa

Circa 600 de tentative ale imigranților de a pătrunde în tunelul de sub Canalul Mânecii în apropiere de Calais, în nordul Franței, au fost respinse în noaptea de luni spre marți de către poliție.

04 aug. 2015, 15:29
Sute de imigranţi au forţat tunelul de sub Canalul Mânecii, ca să ajungă în Franţa

Sute de imigranți au încercat să pătrundă în tunelul de sub Canalul Mânecii în cursul nopții de luni spre marți. Grupul Eurotunnel, care administrează instalația submarină dintre Franța și Marea Britanie, a anunțat că efectuează o inspecție pe culoarul sud al tunelului, după detectarea unei ”anomalii”, care n-a fost precizată, dar care provoca întârzieri în trafic marți dimineața.

Pasagerii mizau pe o așteptare de două ore la plecarea din Folkestone, în Anglia, și de o oră în partea franceză, traficul efectuându-se doar pe culoarul nord, potrivit Agerpres.

În cursul nopții trecute, circa 500 de imigranți au fost depistați în împrejurimile tunelului, fiind înregistrate circa 600 de tentative de a pătrunde în tunel, dintre care 400 au fost respinse. Circa 180 de persoane interceptate au fost scoase afară din tunel și circa 20 au fost interpelate, a precizat o sursă a poliției.

Citeşte şi Peste 2.000 de imigranţi clandestini s-au înecat în Marea Mediterană, în 2015, îndreptându-se spre Europa

Cifra este totuși mult mai mică față de noaptea precedentă, când s-au înregistrat 1.700 de tentative de pătrundere în tunel.

Această animație foarte puternică s-a datorat prezenței unor militanți ai asociației pentru libertatea de circulație ”No Border”, veniți pentru a se deda la ”provocări”, în timp ce imigranții doreau mai degrabă ”discreție”, a estimat sursa.