Legea EUTANASIERII, votată în Parlament. Sute de iubitori de câini protestează în Capitală VIDEO

Publicat: Marţi, 10 Septembrie 2013 11:22 // Actualizat: Marţi, 10 Septembrie 2013 18:23 // Sursa: RTV.net

Soarta maidanezilor a fost decisă marţi de Parlament, cu o majoritate covârşitoare. Câinele prins în plasa hingherului şi neadoptat în 14 zile lucrătoare poate fi ucis. Iubitorii de animale au primit hotărârea cu ţipete şi lacrimi. Sute de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi iubitori de animale protestează, marţi, în Capitală împotriva legii privind eutanasierea câinilor fără stăpân, adoptată de Camera Deputaţilor. Iniţial, protestatarii au scandat în faţa Parlamentului, după care, în jurul orei 15.00 s-au mutat în Piaţa Universităţii.

Legea care permite primarilor din toată ţară să eutanasieze câinii fără stăpân neadoptaţi a fost adoptată marţi în Parlament. Iubitorii de animale nu au fost lăsaţi să participe la dezbaterile pe marginea acestei legi şi au rămas în Parcul Izvor din Capitală, acolo unde au protestat cu sutele. În jurul orei 15.00, iubitorii de animale s-au mutat în Piaţa Universităţii din centrul Capitalei.

"Ucideţi boala, nu simptomele", "Vă educaţi copiii să omoare câinii?", "Sterilizare la sate, nu eutanasiere în oraşe, nu vă lăsaţi manipulaţi, aflaţi adevărul - crima este industrie", au fost doar câteva dintre lozincile afişate în Parcul Izvor.

Şi în Braşov, câţiva iubitori de animale s-au adunat în faţa primăriei cu palmele vopsite în roşu simbolizând sângele câinilor ce urmează să moară.

Parlamentul s-a grăbit după moartea băieţelului de patru ani sfâşâiat de câinii maidanezi să adopte o lege care permite primarilor să decidă dacă recurg sau nu la metoda eutanasierii câinilor.

Legea votată marţi prevede prelungirea de la 7 la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat, gratuit. După cele 14 zile, autoritatea locală poate decide eutanasierea câinilor sau prelungirea şederii lor în adăpost, cu condiţia să aibă resurse financiare pentru întreţinerea padocurilor.
Potrivit proiectului de lege adoptat de Camera deputaţilor, Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, au obligaţia de a înfiinţa, în funcţie de necesităţi, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a actului normativ, servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân înfiinţate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale vor gestiona baza de date organizată la nivelul acestora.

VEZI ŞI ALTE PREVEDERI ALE LEGII

loading...
17 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
lege eutanasiere protest eutanasiere protest maidanezi protest parlament
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 sep 23:59
Răspunde | Votează email 0 email
Stela Petromihelakis
In loc sa se ocupe de imbunatatirea sistemului de trai in Romania,guvernul si presedintele dau legi de "2 lei" impotriva bietelor animale lipsite de aparare...Nici perioada atat de controversata a comunistilor nu a recurs la asemenea metode!Exista vaccinarea si sterilizarea metode ce se aplica in tarile civilizate,dar oare ati auzit de ele?E mai simpla omorarea si schingiuirea bietelor patrupede!!!RUSINE!RUSINE!RUSINE!Oare nu mai exista deloc valori morale in tara asta?Protestati ,destul a lucrat clasa politica impotriva Romaniei!!!
11 sep 19:55
...de cruzimea  legii“, a scris Mihai Morar pe pagina lui de Facebook  alături de poza de mai jos. Soarta maidanezilor a fost decisă marţi de Parlament, cu o  majoritate covârşitoare....
11 sep 13:43
Votează email 0 email
...“răspunde în mare parte solicitărilor” municipalităţii legate de problema câinilor vagabonzi. Camera Deputaţilor a adoptat marţi amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi,...
11 sep 13:43
Votează email 0 email
...target="_blank" rel="nofollow" >Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri. Soarta maidanezilor a fost decisă marţi de Parlament, cu o majoritate covârşitoare. Câinele prins în plasa hingherului şi neadoptat în 14 zile lucrătoare...
10 sep 22:28
Răspunde | Votează email 0 email
Satana
sa fiti eutanasiati cu cani cu tot ... astea care iubiti cani .... si muie
10 sep 21:58
Răspunde | Votează email 1 email
marika
Sa dea Domnul sa muriti precum vor muri acesti caini ! Eutanasiati sunt in alte parti ale lumii, aici costul eutanasierii va fi pe hartie si banii in buzunarele scarbelor de politicieni alesi de imbecili ca voi! Abrutizatilor! Vad ca va da liber si afacerista biserica ortodoxa alt mijloc de imbecilizare in Romania! Urmeaza jurnalistii vocali sper sa ia locul cainilor in adaposturi ca sa vada cum este acolo! Huo Romania! Vrei sange? Ai sa ai!
10 sep 21:47
Răspunde | Votează email 0 email
Napster
Astia care se dau mari iubitori de animale, legea nu zice ca vor fi eutanasiati toti cainii. Aveti la dispozitie 14 zile sa va aratati „marea dragoste“ faţă de acele animale. Abia aştept să văd câţi căţei vor fi adoptaţi...
10 sep 20:13
Votează email 1 email
...src="http://media.rtv.net/image/201309/w620/1234312_10201653663330701_1370129940_n_63116700.jpg" alt="" width="620" height="621" /> Soarta maidanezilor a fost decisă marţi de Parlament, cu o majoritate covârşitoare. Câinele prins în plasa hingherului şi neadoptat în 14 zile lucrătoare...
10 sep 20:11
Răspunde | Votează email 0 email
Put to sleep!
Mai astia care maimutariti miscarile din vest,aici situatia este alta.Luati-i acasa si sa va reguleze toate neamurile si sa ser cace in gura voastra si neamurilor voastre.
10 sep 19:47
...la curent opinia publică înlegătură cu demersurile făcute de primărie în legătură cu această problemă. Soarta maidanezilor a fost decisă marţi de Parlament, cu o majoritate covârşitoare. Câinele prins în plasa hingherului şi neadoptat în 14 zile lucrătoare poate fi ucis....
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.7607
RON
22 Apr
noapte 7 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H