Sute de locuinţe şi un spital din Ploieşti fără căldură, din cauza unei avarii provocate de ger

Câteva sute de apartamente şi case din zona de sud a Ploieştiului şi Spitalul de Pediatrie din municipiu au rămas fără căldură, miercuri, timp de câteva ore, din cauza unei avarii la o conductă magistrală, avarie cauzată de ger şi de uzura avansată a conductei.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 19:24
Sute de locuinţe şi un spital din Ploieşti fără căldură, din cauza unei avarii provocate de ger

Sute de apartamente şi case, dar şi Spitalul de Pediatrie din Ploieşti au rămas, miercuri, fără agent termic din cauza unei avarii la o conductă magistrală, avarie în urma căreia trei puncte termice au fost afectate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Ploieşti, Alina Istrătescu, miercuri după-amiază, în jurul orei 13:10, dispeceratul Primăriei a fost anunţat că în zona de sud a municipiului Ploieşti sunt probleme cu agentul termic, scrie Mediafax .

Conform unor surse din cadrul Dalkia Termo Prahova, operatorul care asigură furnizarea de agent termic în sistem centralizat în Ploieşti, avaria ar fi fost cauzată de ger, dar şi de starea avansată de uzură a conductei.

Echipele de intervenţie ale Dalkia Termo Prahova au reparat avaria, astfel încât, miercuri seară, în jurul orei 18:00, toţi consumatorii nealimentaţi au început să primească din nou agent termic.

Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care administrează Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, a declarat corespondentului MEDIAFAX Că, dacă avaria nu ar fi fost reparată în timp util, autorităţile ar fi transportat copiii internaţi în acest spital la celelalte două spitale aflate în administrarea CJ Prahova.

Am fi mutat copiii într-un etaj liber al maternităţii şi în Spitalul de Urgenţă, unde i-am fi putut caza în 20 de paturi, în saloane libere. Întrucât avaria a fost reparată, nu a mai fost nevoie să îi mutăm pe copiii internaţi„, a afirmat Mircea Cosma.

De altfel, în Ploieşti s-au înregistrat, în cursul acestei săptămâni, mai multe avarii. Miercuri, Primăria Ploieşti a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că utilizatorii persoane fizice şi juridice au dreptul, în temeiul contractului de furnizare încheiat cu SC Dalkia Termo Prahova, de a cere reducerea facturii la energia termică ţinând cont de faptul că nu au beneficiat de agent termic din cauza avariilor.

„Dacă factura aferentă lunii în care s-a produs avaria şi nu s-a livrat agentul termic nu evidenţiază această reducere, primăria anunţă că va asigura asistenţă juridică pentru reglementarea situaţiei create”, precizează comunicatul dat publicităţii de municipalitatea ploieşteană.

La începutul acestei săptămâni, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ger, valabilă până vineri, 3 februarie, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea, unde temperaturile minime vor fi, în general, între -27 şi -17 grade.