Sute de locuri de muncă la cules de fructe în Spania. Cât vor câştiga sezonierii români

Sute de locuri de muncă la cules de fructe în Spania. O firmă din regiunea Huelva angajează 900 de sezonieri pentru recoltarea fructelor. Se oferă un salariu brut de 44,99 euro pe zi şi cazare gratuită.

25 mart. 2021, 18:19
Sute de locuri de muncă la cules de fructe în Spania. Cât vor câştiga sezonierii români
Sute de locuri de muncă la cules de fructe în Spania. Cât vor câştiga sezonierii români

Sute de locuri de muncă la cules de fructe în Spania. Firma Surexport Compania Agraria S.L. din regiunea Huelva, localitatea Almonte oferă 900 locuri de muncă în agricultură, la recoltarea fructelor: căpșuni, zmeură, mure și afine, se arată într-un comunicat de presă.

Sute de locuri de muncă la cules de fructe în Spania. Ce salariu se oferă

Potrivit AJOFM Ilfov, se va lucra 6 ore și 30 minute/zi (cu pauză de masă de o jumătate de oră). Persoanele interesate trebuie să aibă experienţă în agricultură şi să fie capabile să recolteze căpșuni, afine, zmeură și mure, la temperaturi ridicate în primăvară, din sere.

Se caută 600 de femei şi 150 de cupluri. Acestea trebuie să aibă între 18 şi 50 de ani.

Plata se face pe card, iar salariul brut este de 44,99 euro/zi din care se scad asigurări de sănătate și TVA (net 41,29 euro/zi). La sfârșitul campaniei, firma plătește un bonus de 0,70 euro centi/zi (persoane noi) și la persoanele care au mai lucrat la firmă, un bonus de 0,80 euro cenți/zi. Orele suplimentare se plătesc cu 7,47 euro brut/oră.

Citeşte şi Ministrul de Externe, despre scandalul muncitorilor români sezonieri: „Este aplicabilă legea germană în materie”

Beneficii și alte condiții

Se oferă cazare gratuit. Se plătesc utilitățile (electricitate, apa, gunoi și butelie) 1,73 euro/zi din net. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este platită de muncitor, potrivit ştirileprotv.ro. 

Durată contract: angajare cu contract temporar de 3 luni, 6 luni sau 9 luni, cu perioadă de probă 15 zile. Contractul de muncă poate începe cu 01 aprilie 2021.

Mod de aplicare: persoanele cu domiciliul în județul Alba, care corespund cerințelor posturilor oferite, se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, la sediul din Alba Iulia, str. Nicolae Titulescu, nr. 10B, telefon 0742.281887 pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate.

Citeşte şi PANDEMIE CORONAVIRUS. MAE şi Ministerul Muncii salută publicarea Liniilor Directoare privind lucrătorii sezonieri din UE

Documente necesare:

• act identitate;
• Curriculum Vitae;
• NIE (numărul de securitate socială din Spania – acolo unde este cazul);
• declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate(se completează la sediul agenției);
• consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal(se completează la sediul agenției).

Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 15 aprilie 2021.