Sute de maramureşeni sunt suspectaţi că au umblat la contoarele de gaz, ca să plătească mai puţin

Politicieni, oameni de afaceri, patroni de localuri, suspectaţi că au umblat la contoarele de gaze. Autorităţile maramureşene spun că sute de oameni au modificat contoarele, ca să plătească mai puţin.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 09:08
Sute de maramureşeni sunt suspectaţi că au umblat la contoarele de gaz, ca să plătească mai puţin

Pe listă apare numele vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Călin Matei, al parlamentarului Titus Liviu Paşca, precum şi numele altor politicieni şi afacerişti locali.

La Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş au fost depuse până în prezent 153 de sesizări privind modificări aduse aparaturii de măsurare a consumului de gaze naturale.

Metodele alese sunt diferite, dar rezultatul este acelaşi. Toate aparatele înregistrează un consum de gaze mai mic decât cel real. Anchetatorii cred că modificările au fost făcute de specialişti care lucrează sau au lucrat în domeniu şi încearcă să-i identifice.

Conform legii, consumatorii ale căror contoare au fost modificate riscă între şase luni şi patru ani de închisoare. Dacă se dovedeşte infracţiunea de furt de gaz, aceştia riscă până la 12 ani de închisoare.