Sute de medici şi pacienţi, protest de amploare în faţa Guvernului

Peste 1.500 de medici şi pacienţi se vor aduna marţi în Piaţa Victoriei. Ei cer Executivului ca dublarea salariilor să aibă loc chiar din acest an. Protestul se va desfăşura până la orele 16.00.

RomaniaTV.net
01 sept. 2015, 08:35
Sute de medici şi pacienţi, protest de amploare în faţa Guvernului

Zeci de cadre medicale din București și din țară ieşit, marţi, în Piața Victoriei pentru a protesta. Ei spun că banii pe care îi vor primi în plus de la 1 octombrie nu sunt suficienți pentru un trai decent. Protestul a început la ora 9 și până la această oră au venit zeci de medici pentru a-și striga nemulțumirile.

Medicii s-au mobilizat şi au postat pe facebook un mesaj prin care îi îndeamnă pe românii din ţară şi din străinătate să le fie alături în lupta pe care o duc cu politicienii. Aceştia îi acuză pe reprezentanţii clasei politice pentru situaţia dezastruasă din sistemul sanitar. Medicii spun că tot ce îşi doresc este un salariu decent, nici pe departe o şpagă.

Mesajul reprezentanţilor Alianţei Medicilor postat pe facebook îi îndeamnă pe românii să li se alăture în campania de informare a opiniei publice despre „faptul că întreaga clasă politică este responsabilă pentru actuala situaţie dezastruoasă din sănătate”, se arată într-un comunicat al comunităţii medicilor colaizaţi pe Facebook.

Medicii spun că nu vor „şpagă, ci salarii decente, modernizarea sistemului medical, eliminarea risipei din sistem şi administrarea eficientă a fondurilor din sănătate”.

În prezent sunt adunate pe un grup pe Facebook peste 33.000 de cadre medicale şi persoane dornice de modernizarea sistemul medical din România.

Iată mesajul postat pe facebook

Dragi romani din tara si din diaspora,

Ne adresam voua cu rugamintea sa ne ajutati sa explicam opiniei publice din Romania faptul ca situatia dezastruoasa din sistemul de sanatate este rezultatul deciziilor intregii clase politice care s-a perindat la guvernarea tarii in ultimii 25 de ani.

Dupa 25 de ani de decizii politice total lipsite de intelepciune cand a fost vorba de sistemul medical, am ajuns la situatia catastrofala in care medicii, pentru ca au un salariu de mizerie…, pleaca lunar cu sutele din tara. La aceasta se adauga conditiile precare din foarte multe spitale astfel incat multi medici ramasi in Romania se afla in imposibilitatea sa desfasoare un act medical de calitate pentru pacientii lor.

Pe data de 12 august ne-am revoltat spontan pe Facebook pentru salarizarea proasta si conditiile mizere din spitalele publice, motiv pentru care am cerut modernizarea sistemului medical. Ca parte din acest proces de modernizare am solicitat administrarea eficienta a bugetului din sanatate astfel incat banii deja existenti sa ajunga atat pentru salariile medicilor cat si pentru modernizari in spitale, ca pacientii sa se bucure de servicii medicale de calitate.

Suntem un grup de peste 32.000 de cadre medicale si persoane dornice de modernizarea sistemul medical din Romania, din pacate insa intampinam foarte multa rezistenta si avem nevoie de ajutorul vostru.

Ajutati-ne sa spunem romanilor:
– Nu dorim spaga si nici legalizarea ei;
– Dorim modernizarea sistemului medical;
– Dorim salarii dupa responsabilitate;
– Dorim sa putem oferi un act medical de calitate pacientilor nostri;
– Dorim o administrare eficienta a fondurilor din sanatate;
– Dorim eliminarea risipei din sistemul medical.

Stim ca multi aveti pagini de Facebook, grupuri, site-uri. Ajutati-ne sa transmitem aceste mesaje simple romanilor pentru a sti ce se intampla in sistemul medical. Un SHARE dat acestui mesaj pe pagina proprie sau pe grupurile pe care sunteti ne-ar ajuta enorm.

Profitam de aceasta ocazie pentru a transmite un gand bun si colegilor nostri, cadre medicale, care au plecat in strainatate. Stim de ce ati plecat. Ajutati-ne acum, va rugam, sa modernizam acest sistem ca sa va puteti intoarce acasa!

Va multumim tuturor pentru sprijin si avem toata convingerea ca IMPREUNA putem produce o schimbare in bine in sistemul medical romanesc.

Dr. Coriu Letitia
Alianta Medicilor

Daca doriti sa discutati despre modernizarea sistemului medical romaneasc o puteti face pe grupul: https://www.facebook.com/groups/1667018620201805

Citeşte şi Salarii şi sporuri majorate în Sănătate. Ce prevede ordonanţa de Guvern. Facilităţi pentru rezidenţi