Sute de mii de lei şi zeci de mii de euro, bani găsiţi în domiciliile şefilor RADET

Facturile românilor, umflate de o fraudă uriaşă la RADET. Toţi şefii instituţiei au fost vizaţi de percheziţii vineri dimineaţă. Directorii erau urmăriţi de un an de SRI. În afacerile ilegale au fost implicaţi şi milionari din top 300. Printre ei şi Alexandru Erbaşu. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile directorilor RADET au fost găsite sute de mii de lei şi zeci de mii de euro, bani despre care anchetatorii au informaţii că ar proveni din mita primită de la firmele cărora le-au fost oferite contracte frauduloase.

RomaniaTV.net
22 mart. 2013, 09:35
Sute de mii de lei şi zeci de mii de euro, bani găsiţi în domiciliile şefilor RADET

Mai multe persoane cu funcţii importante în RADET, printre care directorul general, Ion Voicu, directorul economic – Dan Mavrodin, directorul de la exploatare şi mentenanţă – Ovidiu Gărduş şi directorul de achiziţii publice, sunt vizate într-un dosar de corupţie, fiind suspectate de infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice prin atribuirea, în mod fraudulos, a unor contracte de execuţie unor firme care se ocupau de întreţinerea şi repararea reţelei RADET Bucureşti.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, firmele care primeau lucrările ofereau sume importante de bani pentru realizarea contractelor, fapt care ar fi dus la creşterea preţului agentului termic. Cu toate că li se atribuiau fraudulos aceste contracte, firmele care primeau sume imense din bani publici nici măcar nu mai executau lucrările.

Potrivit aceloraşi surse, firmele cărora li se atribuiau contractele în mod fraudulos sunt: CCEI SRL, SICOR SRL, Erbaşu SA, Loxtor Norvegia, WILLO România SRL, Multigama Tech.

La dosarul în care sunt implicaţi şefii RADET, anchetatorii lucrează de aproximativ un an. Poliţiştii bucureşteni şi procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au efectuat vineri 38 de percheziţii la RADET, în cazul unor persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice.

Pe lângă şpaga în bani, şefii RADET au beneficiat şi de de excursii şi vacanţe scumpe, în străinătate, plătite exclusiv de către firmele care au primit contractele frauduloase.

Percheziţii au loc şi la sediul firmei Erbaşu SA. Avocatul Alexandru Avramescu a declarat că sunt căutate şi verificate acte privind colaborarea firmei cu RADET, în special cea din ultimii ani, pentru lucrări de reabilitare a reţelelor de încălzire, precizând că în sediul societăţii este Cristian Erbaşu.