Sute de mii de români în vizorul ANAF. Şeful Fiscului a semnat un nou ordin

Circa jumătate de milion de români sunt în vizorul ANAF pentru că ar fi obținut venituri pe care nu le-au declarat și pentru care nu au plătit impozite în ultimii ani.

22 iul. 2022, 14:48
Sute de mii de români în vizorul ANAF. Şeful Fiscului a semnat un nou ordin

Controalele ANAF la persoanele fizice au obținut venituri pe care nu le-au declarat și pentru care nu au plătit impozite în ultimii ani continuă. În totul, peste 500.000 de români sunt în vizorul ANAF pentru venituri nedeclarate.

Peste 200 de persoane sunt verificate în prima fază, acum în luna iulie, de către inspectorii ANAF, iar şeful Fiscului a semnat recent un ordin prin care se extinde competența de efectuare a verificării situației fiscale personale și la structurile de inspecție fiscală persoane fizice din cadrul unităților subordonate direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice.

Citeşte şi: Cum să-ţi cumperi maşină la un preţ de nimic. ANAF scoate la licitaţie autoturisme confiscate, preţ de pornire: 1600 lei

 

Cel mai bogat român verificat de ANAF are o diferență de peste patru milioane de euro între averea declarată și cea găsită de inspectori fiscali

Peste 200 de români sunt deja verificaţi de ANAF pentru averi nedeclarate. Este vorba despre oameni cu averi de milioane de euro pe care inspectorii le-au descoperit, prin cercetarea conturilor din bancă, a proprietăților și chiar a activității online, potrivit stirileprotv.ro.

Citeşte şi: Dani Mocanu se laudă cu teancurile de bani pe TikTok: „ANAF abia te așteaptă!” (VIDEO)