Sute de mii de şoferi riscă să rămână fără despăgubiri. Un service auto cere falimentul Astra Asigurări

Sute de mii de şoferi riscă să rămână fără despăgubiri sau să îşi repare maşinile pe propria cheltuială, în urma accidentelor. Şi asta pentru că românii cu poliţe încheiate cu Astra Asigurări nu mai sunt primiţi în service-urile auto. Unul dintre ele a cerut falimentul celei mai mari companii de pe piaţa asigurărilor, după ce aceasta nu şi-a mai onorat plăţile.

13 feb. 2014, 10:51
Sute de mii de şoferi riscă să rămână fără despăgubiri. Un service auto cere falimentul Astra Asigurări

Tot mai multe service-uri din ţară refuză să repare maşini avariate, dacă proprietarii lor au încheiat poliţe de asigurare cu firma Astra Asigurări.

Potrivit România TV, acest lucru înseamnă că proprietarului îi rămâne o singură opţiune, aceea de a-şi reapara autoturismul din buzunarul propriu şi abia apoi să-i ceară despăgubiri asigurătorului. Teoretic, societatea de asigurări trebuie să îi dea banii înapoi clientului, în termen de 15 zile. Dacă acest lucru nu se întâmplă, clientul trebuie să notifice Autoritatea de Supraveghere Financiară şi să intenteze proces firmei de asigurări. Oamenii din doimeniu spun însă că acesta ar fi unul dintre miile de procese intentate firmei Astra Asigurări.

Citeşte şi Bani negri pentru România Liberă, de la Astra Asigurări

Recent, un service auto din Timişoara a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară o cerere de iniţiere a procedurii de faliment împotriva societăţii Astra Asigurări, pentru acumularea unei debit de 65.643 lei, rezultat din nedecontarea la termen a serviciilor de reparaţii prestate.

Firma Paint System Service, din Timişoara, a depus cererea de deschidere a falimentului companiei de asigurări Astra pentru neplata reparaţiilor în termenul legal şi cumularea unei datorii de aproape 65.643 de lei. Directorul general al unităţii service, Mihai Rozsa, a invitat reprezentanţii Astra Asigurări la mediere, însă aceştia nu s-au prezentat.

Mai grav, există informaţii că reasigurarea poliţelor este făcută pe o firmă fantomă dintr-un paradis fiscal. Compania Astra Asigurări nu a comentat până acum situaţia.

În replică la informaţiile prezentante de România TV, Autoritatea de Supraveghere Financiară a transmis un comunicat în care precizează că va anunţa rezultatul controalelor abia după finalizarea lor. De asemenea, ASF afirmă că poliţele clienţilor rămân valabile până la momentul expirării.

Citeşte şi Compania Astra Asigurări, ameninţată cu FALIMENTUL