România în ceaţă: Sute de pasageri blocaţi pe aeroporturi, circulaţie îngreunată VIDEO

Ceaţa a creat probleme în aproape toată ţara, în ultimele zile, iar meteorologii au emis mai multe avertizări de acest tip. Şapte curse aeriene care ar fi trebuit să aterizeze sau să decoleze, luni dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca au fost mutate pe alte aeroporturi din cauza ceţii.

RomaniaTV.net
19 nov. 2012, 05:59
România în ceaţă: Sute de pasageri blocaţi pe aeroporturi, circulaţie îngreunată VIDEO

Sute de pasageri sunt blocaţi pe aeroporturi din cauza ceţii. La Târgu Mureş, aeroportul este închis pentru aterizări, iar reprezentanţii Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca au anunţat, luni, că sute de călători au fost afectaţi din cauza vremii.

Cursa spre Viena a companiei Tarom/Austrian Airlines care fusese amânată, luni dimineaţă, din cauza ceţii de pe Aeroportul Cluj-Napoca a fost anulată, la fel ca şi cea retur, în timp ce o cursă spre Bucureşti a fost amânată, iar o alta ce trebuia să aterizeze de la Madrid a fost deviată la Timişoara, potrivit Mediafax.

De asemenea, zborul companiei Tarom care trebuia să decoleze de la Cluj-Napoca spre Bucureşti la ora 10.25 a fost amânat fără a se preciza o oră estimativă de plecare.

De asemenea, Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în acest moment, pe mai multe drumuri importante din ţară se circulă îngreunat, din cauza ceţii dense.
 
Tronsoane pe care vizibilitatea scade sub 100 de metri mai sunt semnalate în judeţul Cluj, în zona Gherla, în judeţul Alba, pe DN1 şi în judeţul Mureş, în zonele Iernut şi Luduş.

Meteorologii au anunţat luni vreme mohorâtă, cu ceaţă în zori, burniţă sau ploi slabe. Nici a doua jumătate a săptămânii nu aduce vreo schimbare serioasă în aspectul vremii, în regiunile extracarpatice se menţine ceaţa la nivel local, asociată trecător cu burniţă şi ploi slabe, în timp ce în vest, nord-vest şi centru soarele predomină şi temperaturile sunt mult mai plăcute.