Sute de oameni au sărbătorit în Piaţa Victoriei. În faţa Ministerului de Externe s-a cerut demisia lui Meleşcanu

Câteva sute de oameni s-au strâns luni seară în Piaţa Victoriei pentru a sărbători rezultatele votului de duminică. Totodată, ei au cerut și demisia guvernului. Tot luni seară, câteva zeci de protestatari au protestat în faţa Ministerului de Externe, cerând demisia ministrului Teodor Meleşcanu pentru modul în care s-a desfăşurat votul în diaspora.

RomaniaTV.net
27 mai 2019, 16:58
Sute de oameni au sărbătorit în Piaţa Victoriei. În faţa Ministerului de Externe s-a cerut demisia lui Meleşcanu

UPDATE Câteva zeci de protestatari manifestează, luni seară, în faţa Ministerului Afacerilor Externe, cerând demisia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, cu privire la modul în care s-a desfăşurat votarea în secţiile deschise pentru românii din străinătate.

Un grup de protestatari care au manifestat iniţial în Piaţa Victoriei s-a deplasat către Ministerul Afacerilor Externe, strigând lozinci precum ‘Toată lumea are dreptul să voteze’ şi ‘Demisia, Teodor Meleşcanu’.

______

Oamenii scandează „Demisia!”, „Meleşcanu, penalul!”, „Hoţii”, „Slugilor fără stăpân”, „Diaspora”.

Pe reţelele de socializare a fost anunţat pentru astăzi la ora 19.30 un eveniment intitulat „Sărbătoarea primei Victorii”.

„România a spus «DA! Nu vrem să fim conduşi de hoţi!» Va invităm astăzi, de la ora 19:30, în Piaţa Victoriei pentru sărbători o Victorie dar şi în semn de solidaritate cu revolta pe care o simt toţi cetăţenii români din afara graniţelor care nu au putut să-şi exercite dreptul consituţional la vot. Referendumul solicitat de societatea civilă şi iniţiat de Preşedintele Klaus Iohannis a aratat că, într-o măsură covârşitoare, românii vor o justiţie independentă şi o clasă politică care să nu fie mai presus de lege. Societatea românească a spus clar ieri: «Hoţii la puşcarie, fără posibilitatea de se absolvi singuri de pedeapsa cuvenită!»”, au scris organizatorii evenimentului.