Sute de persoane au murit în accidente rutiere şi 4000 au fost rănite în perioada sărbătorilor

Un total de 463 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 4.000 au fost rănite în accidente rutiere în Thailanda în perioada 27 decembrie - 2 ianuarie, a anunţat joi Departamentul pentru prevenirea dezastrelor.

03 ian. 2019, 08:14
Sute de persoane au murit în accidente rutiere şi 4000 au fost rănite în perioada sărbătorilor

Potrivit sursei, cifra este mai mare decât cea din aceeaşi perioadă din urmă cu un an, când 423 de persoane au murit în accidente rutiere.

Numai în ziua de Anul Nou şi-au pierdut viaţa 89 de persoane, în timp ce alte circa 700 au fost rănite pe cuprinsul ţării, a precizat departamentul.

Cunoscută pe plan local sub denumirea de ”cele şapte zile periculoase”, perioada de monitorizare de şapte zile, care se încheie miercuri în acest an, are drept scop supravegherea şi reducerea numărului mare de morţi în timpul sărbătorilor Noului An în fiecare an.

Departamentul precizează că, în această perioadă, şofatul sub influenţa alcoolului reprezintă prima cauză a accidentelor, peste 30%, fiind urmat îndeaproape de viteza excesivă (puţin sub 30% din cazuri).

În aproape 80% din numărul total de accidente rutiere au fost implicate motociclete, cel mai popular vehicul de circulaţie în Thailanda.

Conform unui raport publicat în decembrie 2018 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Thailanda ocupă locul al nouălea în lume în ce priveşte numărul victimelor în accidente rutiere. În 2015, Thailanda s-a situat pe locul al doilea la acest capitol.