Protest fără măşti de protecţie în Piaţa Victoriei. "Vrem eliberare, nu carantinare". Jandarmii au amendat 13 persoane VIDEO

Publicat: Duminică, 12 Iulie 2020 18:26 // Actualizat: Duminică, 12 Iulie 2020 20:46 // Sursa: romaniatv.net

Câteva sute de persoane s-au adunat duminică în Piața Victoriei pentru a protesta față de legea carantinei. Participanții care inițial s-au adunat pe trotuar au mers în mijlocul pieței. Cei mai mulţi dintre participanţii la protest nu poartă măşti de protecţie şi nini nu păstrează distanţa fizică în contextul în care numărul cazurilor de imbolnire cu COVID-19 a crescut alarmant în ultima săptămână. Participanţii cer ”libertate” şi strigă ”Hoţii”, ”Criminalii”, dar şi ”Vrem eliberare, nu carantinare”. Jandarmeria Bucureşti a anunţat că 13 dintre participanţii la protest au fost amendaţi. Raed Arafat le-a transmis protestatarilor că îi aşteaptă la spital, pentru că este imposibil ca din atâţia oameni cineva nu se îmbolnăvească.

UPDATE: Jandarmeria Bucureşti a transmis, duminică seară, că pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise, iar 13 persoane care participă la protestul din Piaţa Victoriei au fost amendate.

Citeşte şi: Raed Arafat, declaraţie şocantă despre protestatari: Îi aşteptăm la spital

"În legătură cu manifestaţia publică din Piaţa Victoriei, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise. Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu persoanele prezente pentru a le aduce la cunoştinţă prevederile legale şi măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi", a transmis, duminică seară, Jandarmeria Bucureşti.

Au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19, a precizat sursa citată.

"În continuare sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care încalcă prevederile legii. Scopul nostru nu este acela de a sancţiona, ci acela de a limita răspândirea virusului", a mai transmis Jandarmeria Bucureşti, care face apel la populaţie să nu participe la astfel de manifestări.

Oamenii nu poartă măști de protecție și nu respectă regulile de distanțare socială. Ei scandează: "Demisia! Demisia", "Jos Guvernul trădător", "Vrem eliberare, nu carantinare" sau "Noi nu suntem o nație de sclavi".

Printre organizatorii protestului se află și Iosefina Pascal, o tânără intens promovată de site-ul rusesc Sputnik. 

Protestul a fost anunţat de Frontul Civic Unit. Acesta a început la ora 18.00. La proteste și-au anunțat prezența nume importante din societatea civilă, anunță aceștia într-un comunicat de presă. 

”Legea carantinei urmează să fie dezbătută în Senat luni. Aceasta este cea mai gravă lege din istoria României, fără precedent în Uniunea Europeană și nu are voie să existe în niciun stat democratic! Textul de lege încalcă flagrant Constituția și toate drepturile firești ale cetățenilor pe termen nelimitat.

Într-o țară în care un Guvern și un Parlament populat de agramați, alcoolici și infractori accelerează in curba către o distopie Orwelliană, cetățenii au datoria să-și apere drepturile și libertățile câștigate în 1989.

Avocatul Gheorghe Piperea, Ong-ul OCHR, Avocatul Dan Chitic, Dr. Razvan Constantinescu, inginerul Pompiliu Diplan, regizorul și publicistul Iulian Capsali, Cezar Ionascu, jurnalista independentă Iosefina Pascal și-au anunțat prezența duminică, pe 12 iulie, de la 6 PM, la Guvernul României. Lista este deschisă și continuă să se updateze cu cei care-și anunță participarea.

Mai jos sunt menționate cele mai importante extrase din legea carantinei care atacă fără precedent drepturile cetățenești ale oricărei persoane suspectate de a fi infectată cu orice agent patogen, fie el COVID sau orice alt microorganism.

1. Orice epidemie se poate institui, oricând, de către OMS sau Guvern, fără a se lua în calcul date și statistici medicale ci speculații similare cu cele prin care s-a instituit starea de urgență în România la recomandarea OMS-ului, fără a se fi întrunit condițiile de declarare a unei epidemii.

2. Prin aceasă abominație legislativă, părinții pot fi scoși din schemă de către stat!

Legea permite separarea forțată a membrilor familiei în cazul unei epidemii cu orice microorganism considerat patogen, nu doar COVID-19 prin decizie motivată a Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană identificată. Membrii familei pot fi separați: copii de părinți, bătrânii vulnerabili de copiii lor, persoane cu handicap de aparținători și plasate în grija statului o săptămâna, două, sau câte consideră statul că sunt necesare. De asemenea, cei carantinați, riscă să fie îndopați cu medicamente care pot avea reacții adverse severe chiar dacă sunt sănătoși și nu prezintă simptome de boală. Mulți nu vor ști cum să refuze tratamente nocive care le pot debilita organismul pentru totdeauna.

3. Statul îți confiscă lucrurile pe termen incert. Bunurile suspecte de a fi contaminate, sunt carantinate până la decontaminare sau distrugere, după caz, conform prevederilor legale in vigoare. Decizia de carantinare este un act administrativ și va fi comunicată persoanei al cărui bun se carantinează. Procedura de aplicare a măsurii de carantinare a bunurilor se stabilește prin ordin al Ministrului Sănătății.

Doar societatea civilă mai poate opri această oroare legislativă pe care o șleahtă de penali vor să o aplice în România transformându-ne în cobai umani la cheremul OMS-ului, a unui Guvern și a unui Parlament care mustesc de corupție și infractori. Fără masă critică în stradă, nu va exista nicio presiune suficient de puternică astfel încât să oprim acest coșmar legislativ care ar putea arunca românii într-un Auschwitz modern.

Nu este vorba de Teoria Conspirației, de Bill Gates, de Illuminati sau de masoni! Este vorba despre drepturile noastre și ale copiilor noștri amenințate de o mână de pușcăriabili!”, arată Frontul Civic Unit.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
distantare sociala legea canrantinei Piaţa Victoriei protest
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H