EROARE bancară: Sute de persoane s-au trezit cu conturile goale după ce au plătit cu cardul VIDEO

Publicat: Marţi, 09 Octombrie 2012 18:46 // Actualizat: Marţi, 09 Octombrie 2012 22:40 // Sursa: România TV

Sute de oameni au rămas fără bani în cont după ce au plătit cu cardul la magazin sau au făcut operaţiuni la bancomate ale Raiffeisen Bank în data de 5 octombrie, când, din cauza unei erori la sistemul informatic, operaţiunile au fost făcute de computer de mai multe ori.

Interesant este faptul că nu au fost păgubiţi clienţi Raiffeisen, ci oameni care au carduri emise de alte bănci, dar au efectuat plăţi sau retrageri la terminalele Raiffeisen. 

Reprezentanţii băncii susţin că responsabilitatea aparţine companiei care asigură serviciile de procesare.

"Din cauza unor probleme tehnice ale procesatorului de carduri al băncii, Euronet, tranzacţiile efectuate cu carduri VISA emise de alte bănci, la POS-urile şi ATM-urile Raiffeisen Bank în data de 5 octombrie au fost debitate repetat din conturile deţinătorilor de carduri", precizează Raiffeisen Bank.

Banca a promis că problema va fi rezolvată cât mai curând, iar păgubiţii vor reintra în posesia banilor. Marţi au avut loc discuţiile între Raiffeisen şi celelalte bănci şi s-au întocmit listele cu păgubiţi, urmând ca miercuri banii să fie viraţi către celelate bănci, iar apoi în conturile păgubiţilor.

"Euronet şi Raiffeisen Bank au depus toate eforturile pentru a corecta erorile şi toate tranzacţiile de reglare vor fi încheiate în cursul zilei de astăzi. Banii vor ajunge la băncile emitente de carduri cel târziu în cursul zilei de mâine", susţine Raiffeisen.

Pentru a ne proteja, analiştii ne recomandă să verificăm cât mai des plăţile efectuate.

"Măcar o dată pe săptămână, să revizuiască plăţile pe care le-a făcut cu cardul. Din punct de vedere al reacţiei sistemului bancar, din păcate nu am reuşit încă să ajungem nici de această dată la o reacţie mai rapidă sau la o comunicare mai transparentă", a declarat Ruxandra Andrei, analist financiar.

"Avem o instituţie, Protecţia Consumatorilor, care ar putea teoretic să intervină mai mult în asemenea situaţii. Pe de altă parte, exista o reticenţă a Băncii Naţionale chiar faţă de Protecţia Consumatorului", a precizat şi Dan Suciu, jurnalist economic.


loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 21:23
Votează email 0 email
...Banca a promis că problema va fi rezolvată cât mai curând, iar păgubiţii vor reintra în posesia banilor. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
09 oct 22:56
Răspunde | Votează email 1 email
Luca Octavian
--abancherii mrii jefuitori ai banului public si vasalii marilor talhari mondiali si-au au inceput jefuirea ROMANILOR care si-au depus in "bancile lor amaratii de bani - aceasta scursura capitalita ar trebui exteminata fizic impreuna cu familii indiferent de varsta sex sau etnie, moarte capitalului si bancherilor ceva asemantor cu OCT 191U7 - RUSIA -
1
EUR
4.7834
RON
20 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H