Sute de prizonieri au evadat, după ce zidurile închisorii au fost aruncate în aer. Lupte grele la porţile puşcăriei, cel puţin un poliţist şi un soldat au fost ucişi

Indivizi puternic înarmaţi au pătruns într-o închisoare din Nigeria, detonând gardul perimetral al penitenciarului şi eliberând apoi 266 de deţinuţi, majoritatea persoanelor încarcerate acolo.

13 sept. 2021, 17:43
Sute de prizonieri au evadat, după ce zidurile închisorii au fost aruncate în aer. Lupte grele la porţile puşcăriei, cel puţin un poliţist şi un soldat au fost ucişi

Atacatorii au folosit explozivi pentru a distruge gardul închisorii pe trei laturi şi s-au angajat într-o luptă armată cu gardienii penitenciarului de securitate medie de la Kabba, oraş situat la sud-vest de capitala Abuja. Dintre cei 294 de prizonieri, doar 38 nu au reuşit să evadeze, după cum scrie The Sun Nigeria.

Un soldat şi un poliţist au fost ucişi în atac şi doi gardieni sunt daţi dispăruţi, potrivit Ministerului de Interne nigerian. Aceasta este a doua spargere a unei închisori în Nigeria anul acesta.

Cea mai populată ţară a Africii, Nigeria se confruntă cu probleme de securitate pe întregul ei teritoriu vast, inclusiv jafuri armate comise de grupuri de delincvenţi, o insurgenţă islamistă în nord-est şi un val de răpiri din şcoli.

Citeşte şi Saadi, fiul fotbalist al dictatorului Gaddafi, a fost eliberat din închisoare, după 7 ani. Ce s-a ales de familia fostului libian, executat în 2011

Un atac similar asupra unei alte închisori anul acesta, în oraşul Owerri, în urma căruia au evadat peste 1.800 de deţinuţi, a fost atribuit de autorităţi unei mişcări separatiste interzise, denumită Poporul indigen din Biafra (IPOB), care încearcă să obţină separarea din componenţa Nigeriei a mai multor state din sud-est. Această mişcare a negat că ar fi autoarea atacului de la Owerri, iar zona unde a avut loc atacul de duminică nu se numără printre cele unde ea acţionează.

Autorităţile afirmă că autorii atacului de la Kabba nu au fost identificaţi şi nici nu au menţionat care ar fi posibilele motivaţii ale acestora.

Citeşte şi Cea mai tânără miliardară din lume a pierdut toată averea în doar 4 ani. Căderea spectaculoasă a celei care dorea să fie comparată cu Mark Zuckerberg, dar acum riscă 20 de ani de închisoare


loading...