Sute de profesori sunt în spital sau în carantină, înainte de începerea noului an şcolar. Anisie: „Suntem într-un proces dinamic”

Ministrul Educaţiei a anunţat, duminică, cu o zi înainte de începerea noului an şcolar, că, la nivel naţional, sunt peste 400 de cadre didactice care sunt fie internate în spital, fie se află în carantină din cauza noului coronavirus.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 15:35
Sute de profesori sunt în spital sau în carantină, înainte de începerea noului an şcolar. Anisie: „Suntem într-un proces dinamic”

„La momentul acesta, în conformitate cu ceea ce a transmis fiecare Inspectorat şcolar,  există 106 cadre didactice spitalizate, 293 de cadre didiactice aflate în carantină care doresc să-şi desfăşoare activitatea în sistem online,
91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical”, a anunţat Monica Anisie, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, ministrul Educaţiei a precizat că, la nivel naţional, sunt peste 140 de cadre didactice care au cerut să iasă la pensie, înainte de începerea noului an şcolar.

Citiţi şi Monica Anisie, anunţ de ULTIMĂ ORĂ: Nicio unitate de învăţământ din 11 judeţe nu se află în scenariul roşu! Veniţi cu încredere!

„Referitor la situaţiile în care anumite cadre didactice au solicitat pensionarea începând cu data de 1 septembrie, sunt 147 de cadre didactice care începând cu data de 1 septembrie au depus la inspectoratele şcolare dosarele de pensionare”, a adăugat Monica Anisie.

Cum începe şcoala la nivel naţional, în funcţie de cele trei scenarii

Conform raportărilor, Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, şcoala începe astfel, în funcţie de cele trei scenarii:

  • 12.423 de unităţi de învăţământ – scenariul verde
  • 4.915 de unităţi de învăţământ – scenariul galben
  • 263 de unităţi – scenariul roşu