Sute de români au dat 700.000 euro pentru croaziere de lux pe cel mai mare vas din lume VIDEO

Aproape 700 de români au cumpărat bilete pentru croazierele pe care le va face din vară în Mediterana cel mai mare vas din lume, Oasis of the Seas, aparţinând Royal Caribbean, care va trimite anul viitor în Europa o nava similară ca dimensiuni, unde se aşteaptă alţi peste 1.200 de români.

06 feb. 2014, 11:02
Sute de români au dat 700.000 euro pentru croaziere de lux pe cel mai mare vas din lume VIDEO

Pâna în prezent, cele două vase ale Royal Carribean, Oasis of the Seas şi Allure of the Seas, cele mai mari din lume, au navigat doar în Caraibe, unde au logistica necesară pentru acostarea şi aprovizionarea unor nave de asemenea dimensiuni.

„Pentru Oasis of the Seas, care va naviga în Europa în această vară, au fost vândute deja 310 cabine pentru 694 de pasageri din România. Aceştia au plătit în total circa 700.000 de euro„, a declarat joi, într-un comunicat, Nicolae Demetriade, preşedintele World Travel, care reprezintă în România Royal Caribbean International.

Lansat în 2009, vasul Oasis of the Seas are 16 punţi şi o greutate de 225.282 tone.

El a spus că în preţul unei cabine sunt incluse, pe lângă cazare, toate mesele, spectacolele susţinute de artişti profesionişti, printre care dansuri, musical, acrobaţii, spectacole de înot sincron, folosirea sălilor de fitness şi a terenurilor de sport, participarea la cluburile pentru copii şi la spectacole de patinaj.

Cea mai scumpă cabină (un apartament) cumpărată de pasageri români a costat 8.400 de euro.

Celălalt mare vas al Royal Carribean, Allure of the Seas, va naviga în Europa în vara anului viitor, iar biletele vor fi scoase la vânzare din zilele următoare.

„După experienţa cu Oasis of the Seas, suntem optimişti şi sperăm ca rezervările pentru Allure of the Seas să depăşească 600 cabine, ceea ce ar însemna peste 1.200 de pasageri români”, estimează Demetriade. Acesta a adăugat că pe vasul Allure lucrează 70 de români, pe diverse poziţii.

Allure of the Seas începe croazierele în Europa din vara anului viitor, cu plecări din Barcelona, pe un itinerariu de şapte nopţi, care include Palma de Mallorca, Marsilia, Florenţa, Roma şi Napoli. Turiştii vor putea alege ca punct de îmbarcare şi Roma.

La bordul vasului Allure of the Seas există, printre altele, o tiroliană de 25 de metri, un carusel din lemn lucrat manual, un bar mobil, teatru în stil Broadway, teatru în aer liber, un parc cu peste 12.000 de copaci şi plante naturale. Acestora li se adaugă simulator de surf, patinoar, jacuzzi suspendate, zonă de aqua-park pentru copii şi un bulevard interior cu restaurante, magazine şi saloane.

Royal Caribbean International este o companie globală, având o flotă de 22 vase. Compania oferă croaziere în Caraibe, Alaska, Canada, Europa, Australia, Noua Zeelandă, Asia şi America de Sud.