Sute de români au petrecut cu manele şi steaguri şi au încins hora în centrul Londrei de 1 Decembrie! Diaspora nu uita de unde a plecat!

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită şi peste graniţe. În comunităţile de români din Marea Britanie de 1 Decembrie a fost petrecere mare cu hore şi manele.

02 dec. 2022, 08:58
Sute de români au petrecut cu manele şi steaguri şi au încins hora în centrul Londrei de 1 Decembrie! Diaspora nu uita de unde a plecat!

Pentru românii din Diaspora, 1 Decembrie nu a fost zi liberă, aşa cum s-a întâmplat pentru rudele lor din ţară. Cu toate acestea, mulţi români de peste hotare nu au uitat de Ziua Naţională a României şi au sărbătorit-o care cum a putut.

În Marea Britanie se află una dintre cele mai mari comunităţi de români. Iar de 1 Decembrie, oamenii au ieşit din case îmbrăcaţi în culorile tricolorului ori cu steaguri, au sărbătorit şi şi-au urat „La mulţi ani”.

În Londra, câţiva români au defilat pe străzi pe podul Westminster Bridge şi au trecut prin fața Big Ben-ului.

Citeşte şi: Ilie Năstase a participat la parada de Ziua Națională la Constanța, în uniformă de general. Fostul tenismen a fost însoțit de consulul onorific al Kazahstanului

Apoi peste 500 de români au cântat împreună și au încins hora în mijlocul străzii în apropiere de roata Londrei.

Citeşte şi: Mesajul transmis de Nadia Comăneci, de Ziua Națională a României: „Am moștenit încrederea în puterea noastră de a trece peste toate greutățile”

De asemenea, de la petrecerea românilor de la Londra nu au lipsit nici manelele.