Sute de români scăpaţi din iadul din Italia, în carantină la Techirghiol: „Totul va fi bine”

450 de de români scăpați din iadul italian au fost carantinați în Sanatoriul Balnear de la Techirghiol. Sunt foste asistente, cameriste, oameni cu probleme medicale, copii, toți ajunsi acum la capătul puterilor. Sunt încă departe de locul caruia îi spun casa. Abia dupa 14 zile îi vor putea îmbrășișa pe cei dragi. Un reportaj România TV.

RomaniaTV.net
31 mart. 2020, 13:37
Sute de români scăpaţi din iadul din Italia, în carantină la Techirghiol: „Totul va fi bine”

„Sunt Alesia din camera 608. Va multumesc pentru toate cadourile primite si pentru tot ce faceti pentru mine. Sunteti minunati. Totul va fi bine”, spune fetiţa de doar 9 ani, care a revenit alături de mama ei din Italia, țara în care virusul ia sute de vieți în fiecare zi. Crede cu tărie că totul va fi bine, mai ales că la capătul celor 14 zile de carantină își va strânge familia din București în brațe.

La câteva camere distanță o întâlnim pe Magdalena. S-a întors și ea tot din Italia după ce a suferit un grav accident de muncă. Acum este imobilizată la pat și primește asistență prin telefon.

„Aici la Techirghiol primesc asistenta medicala prin telefon. Sunt sunata de cateva ori pe zi pentru a se asigura doamna doctor care este responsabila de situatia mea, ca imi fac exercitiile necesare pentru am mentine piciorul intr o stare cat mai buna pentru intoarcerea mea acasa”, spune Magdalena.

Oamenii care îi îngrijesc fac tot ce le-a stat în putința ca să le ușureze suferința. Îi hranesc cu ce au mai bun, iar cei care și-au sărbătorit zilele de naștere în carantină au primit felicitări și torturi.

Toți cei aduși în carantină așteaptă cu sufletul la gură ziua în care vor pleca acasă, la familii. Până acum, la centrul de carantină de la Techirghiol, 12 oameni au fost confirmați cu coronavirus.