Sute de romi au trecut fraudulos graniţa dintre SUA şi Mexic cu ajutorul interlopilor din Craiova

Mai mulţi romi din Oltenia au reuşit să treacă de cea mai păzită frontieră din lume, potrivit România TV. Romii au ajuns pe Tărâmul Făgăduinţei, prin graniţa dintre SUA şi Mexic, totul după ce au escaladat zidurile înalte de cinci metri, păzite straşnic şi împânzite cu camere de supraveghere.

18 nov. 2013, 13:57
Sute de romi au trecut fraudulos graniţa dintre SUA şi Mexic cu ajutorul interlopilor din Craiova

Reţeaua care a reuşit să ducă sute de romi din România în SUA era condusă de şase lideri ai lumii interlope din Craiova. Aceştia, prin intermediul unei agenţii de turism, au reuşit să îi ducă pe romi până în Mexic. Acolo, în schimbul unor sume importante de bani, vameşii din Cancun i-au ajutat să treacă fraudulos frontiera.

Americanii au sesizat autorităţile din România atunci când au constatat că sute de romi au reuşit să spargă cea mai bine păzită frontieră din lume, graniţa dintre SUA şi Mexic. Este vorba de un zid înalt de cinci metri, dotat cu senzori de mişcare şi mii de camere de supraveghere.

În urma anchetei, autorităţile din România au reuşit să îi reţină pe patru dintre membrii reţelei, iar pe ceilalţi doi i-au dat în urmărire internaţională. Cei patru au obţinut săptămâna trecută eliberarea sub control judiciar, însă procurorii DIICOT au făcut recurs.

CITEŞTE ŞI: Copii romi, de origine română, angajaţi ca ASASINI de mafia din Napoli