Sute de sibieni primesc ilegal ajutoare de handicap

Neregulile au fost descoperite după ce Direcţia de Asistenţă Socială din Sibiu a început să reevalueze dosarele persoanelor cu handicap. Prejudiciul creat de aceştia se ridică la zeci de milioane de lei.

27 oct. 2011, 10:13
Sute de sibieni primesc ilegal ajutoare de handicap

Aproape 300 de sibieni, adică peste 60% dintre persoanele reevaluate până acum, primesc ilegal ajutoare de handicap. Asta pentru că fie au beneficiat pe nedrept de facilităţile oferite, fie s-au vindecat. Cei găsiţi în neregulă sunt însă nemulţumţi de decizia autorităţilor de a le reverifica dosarele. Ei susţin că handicapul lor, odată dobândit, nu poate să se schimbe.

„Nu mi se pare normal ca eu, persoană cu handicap, să fiu nevoit să aduc un act original că am făcut poliomelită. Nu mi se pare normal ca eu să fiu expertizată iar şi iar”, a spus preşedintele Asociaţiei persoanelor cu handicap locomotor, Marcela Brad.

Cu toate acestea, verificările comisiei au scos la iveală sute de nereguli. „Persoanele care nu se mai încadrează, acestea vor fi sistate conform legii 448. Nu vor mai beneficia de facilităţile care le aveau conform gradului”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu, Beatrice Muntean.

Direcţia de Asistenţă Socială din Sibiu va continua să verifice toate dosarele de handicap până la sfârşitul anului viitor.