Sute de sindicalişti de la Metrou PROTESTEAZĂ joi în faţa Ministerului Transporturilor

Aproximativ 1.000 de sindicalişti de la metrou au plecat în marş spre Guvern, după ce au pichetat şi şi-au depus revendicările la Ministerul Transporturilor, urmând să protesteze în Piaţa Victoriei.

15 mai 2014, 12:20
Sute de sindicalişti de la Metrou PROTESTEAZĂ joi în faţa Ministerului Transporturilor

Protestatarii fluieră din vuvuzele şi scandează lozinci precum „Demisia!” sau „Ruşine să vă fie!”.

Deşi vremea este nefavorabilă, salariaţii metroului nu ţin cont de condiţiile meteorologice şi nici de cei care vor să-i pună la zid. Oamenii ştiu să-şi apere interesele, aşa cum au făcut şi în ultimii 25 de ani. Suntem nemulţumiţi că ministrul Transporturilor, Dan Şova, nu şi-a găsit timp – pe parcursul unei săptămâni de pichete – să vină şi să stea de vorbă cu noi„, a spus Ion Rădoi, preşedintele USLM, potrivit Agerpres.

Sindicaliştii protestează faţă de neaplicarea prevederilor contractului colectiv de muncă – Metrorex şi a prevederilor Memorandumului semnat de premierul Victor Ponta pe 25 septembrie 2013, privind creşteri salariale pentru angajaţii Metrorex, cel puţin egale cu indicele mediu de majorare a preţurilor, începând cu 1 ianuarie 2014.

Potrivit graficului de proteste, mitingul din faţa Ministerului Transporturilor va continua, în jurul orei 15.00, cu un marş de protest pe traseul Piaţa Gării de Nord, Calea Griviţei, Strada Polizu, Strada Buzeşti, Piaţa Victoriei, Sediul PSD. În Piaţa Victoriei, manifestanţii vor rămâne aproximativ jumătate de oră, între orele 15.30 şi 16.00.