Sute de mii de sticle cu apă au fost RETRASE din magazine. Nu o să-ţi vină să crezi ce scria pe etichete

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a retras de la vânzare 200.000 litri de apă plată şi carbogazoasă cu etichetă neconformă, înşelătoare, a anunţat luni preşedintele ANPC, Marius Dunca.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 15:13
Sute de mii de sticle cu apă au fost RETRASE din magazine. Nu o să-ţi vină să crezi ce scria pe etichete

„Am descoperit apa minune şi vă citesc de pe etichetă – reduce procesul de îmbătrânire, hidratează mai mult decât apa obişnuită, creşte imunitatea organismului, este un puternic antioxidant, scade colesterolul, recomandată în curele de slăbit. Toate aceste caracteristici pe care le-am citit de pe etichetă nu au în spate buletine de analiză care să sugereze acest lucru. Folosirea etichetelor înşelătoare se sancţionează cu amenzi de la 5.000 la 50.000 lei. Am retras 108.436 litri din această apă de la comercializare. Prin informaţiile pe care le are această etichetă duce în eroare consumatorul”, a spus Dunca într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Preşedintele ANPC a precizat, de asemenea, că au fost retraşi de la comercializare 74.928 litri de apă cu etichete diferite pentru acelaşi produs.

Citeşte şi: DESCOPERIRI ŞOCANTE la controalele ANPC: Pufuleţi de plastic

„Am găsit din acelaşi izvor trei denumiri diferite. Conform Ordonanţei de Guvern 1020 din 2005 este interzisă comercializarea apei provenite din acelaşi izvor sub mai multe etichete”, a precizat Dunca.

Preşedintele ANPC a anunţat că, săptămâna trecută, în zilele de joi şi vineri, au fost controlaţi 265 de operatori economici, au fost constatate 138 de abateri şi au fost aplicate 96 de sancţiuni în valoare de 268.500 lei.

„Suntem în continuă supraveghere a pieţei şi sperăm ca operatorii economici să respecte legea şi să nu uite că înainte de oameni de afaceri sunt consumatori. Consumatorii trebuie să cumpere apă minerală doar din locuri autorizate. Cantităţile de apă vândute până în prezent din lotul de confiscări nu sunt dăunătoare sănătăţii”, a precizat Dunca.

Citeşte şi: Sute de pachete cu lapte, fără termen de valabilitate, distribuit în şcolile din Braşov VIDEO


loading...