Sute de suporteri ai echipelor de fotbal au protestat la Sibiu VIDEO

Protestul suporterilor se mută sâmbătă la Sibiu. Sute de tineri s-au strâns în Piaţa Mare din Sibiu pentru a participa la un marş antiguvernamental, pentru care şi jandarmii au luat măsuri speciale de securitate.

RomaniaTV.net
04 feb. 2012, 14:34
Sute de suporteri ai echipelor de fotbal au protestat la Sibiu VIDEO

În jur de 600 de suporteri ai echipelor de fotbal din ţară au protestat sâmbătă la Sibiu. Alegerea organizării acestui marş antiguvernamental la Sibiu a fost făcută pentru că, spun organizatorii, s-au arătat interesaţi să participe mai mulţi suporteri din ţară încă de la începutul protestelor din Bucureşti, din Piaţa Universităţii.

Deşi erau aşteptaţi în jur de 2.000 de suporteri, în centrul Sibiului s-au strâns doar în jur de 600 de persoane, fani din oraş, dar şi din Hunedoara, Cluj şi Bucureşti. La protest îşi anunţaseră prezenţa şi membrii de galerii din Timişoara şi Arad, care au rămas însă înzăpeziţi în drum spre Sibiu.

După ce au scandat câteva zeci de minute în Piaţa Mare, microbiştii au pornit în marş către Stadionul Municipal. Pe drum, ei s-au oprit şi în faţa sediului PDL, unde au scandat „Pleacă Traiane, pleacă”.

În timpul marşului, fanii au cântat în continuu „România e ţara mea şi nu vreau să plec din ea!”. Pe traseu, suporterii au aprins şi câteva torţe, însă le-au stins după câteva minute.

Ajunşi la Stadionul Municipal, suporterii au scandat împotriva Legii 4, despre care spun că „le-a furat libertatatea”.

Protestul suporterilor, unul pentru care au obţinut autorizaţie, a fost, potrivit organizatorilor, unul împotriva măsurilor de austeritate, împotriva problemelor din sistemului sanitar, cel al educaţiei, dar şi împotriva legii care prevede combaterea violenţei la competiţiile sportive.

În jur de 50 de jandarmi au monitorizat situaţia.