Sute de taximetrişti protestează în Capitală VIDEO

Taximetriştii din Capitală sunt nemulţumiţi că pe străzile din oraş îşi desfăşoara activitatea taxi-uri din alte localităţi, potrivit România TV. Protestatarii cer ca autorităţile să aplice legislaţia existentă.

20 nov. 2014, 11:09
Sute de taximetrişti protestează în Capitală VIDEO

Aproximativ 200 de taximetrişti s-au adunat, joi, în centrul Capitalei pentru a protesta, nemulţumiţi fiind de faptul că pe străzile din Bucureşti îşi desfăşoară activitatea şoferi din alte localităţi, care le fac concurenţă neloială. Taximetriştii cer ca autorităţile să respecte o hotărâre a Consiliului General al Muncipiului Bucureşti, care le interzice altor taxiuri decât cele autozitare de Primăria Bucureşti să profeseze.

Pe unul dintre bannerele cu care am venit la protest este afişat un articol inclus într-o hotărâre a Consiliului General al Muncipiului Bucureşti care prevede faptul că sub culoarea galbenă este interzisă prezenţa, pe raza municipiului Bucureşti, a altor taxiuri decât cele autorizate de către Primăria Bucureşti.

Există şi o sancţiune de la 2.500 la 5.000 de lei sau închisoare de la şase luni la doi ani. Sancţiunea dacă este aplicată nu face nimic altceva decât să preîntâmpine această pătrundere ilegală a taxiurilor din alte localităţi. Sancţiunea nu s-a aplicat niciodată, cu toate că am solicitat acest lucru în repetate rânduri. Acest fapt reprezintă concurenţă neloială„, a declarat pentru România TV un reprezentant al taximetriştilor din Capitală.

Taximetriştii spun că este în atribuţia Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti să ducă la îndeplinire prevederile hotărârilor Consiliul General. „Asta am venit să cerem, nimic altceva”, a mai spus taxiemtristul.