Sute de taximetrişti, sancţionaţi după razii în gări şi aeroporturi

Aproape 200 de taximetrişti au fost amendaţi contravenţional, miercuri, pe parcursul a două ore, în cadrul unei acţiuni declanşate la nivel naţional, care a vizat verificări în zona gărilor şi a aeroporturilor, informează Poliţia Română.

RomaniaTV.net
28 mart. 2013, 15:14
Sute de taximetrişti, sancţionaţi după razii în gări şi aeroporturi

„Pe durata a două ore, Direcţia Rutieră şi Direcția de Poliție Transporturi din cadrul IGPR au coordonat, miercuri, o acțiune care a avut ca scop verificarea legalității desfăşurării transportului rutier în regim taxi şi „rent a car cu şofer”, în zona Aeroporturilor Henri Coandă Bucureşti-Otopeni, Timişoara, Cluj, Bacău şi în zona Gării de Nord, staţiilor CF Basarab şi Obor din București”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Conform sursei citate, cu acest prilej, au fost aplicate 192 de amenzi contravenţionale, 157 pentru încălcarea regulilor de circulaţie, 27 la Legea taximetriei şi opt pentru alte abateri.

În acelaşi timp, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare neautorizate, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute zece permise de conducere.

În cadrul acţiunii, au fost identificaţi şi doi şoferi care făceau taximetrie în mod ilegal. Aceștia au fost amendaţi contravenţional, iar poliţiştii le-au ridicat certificatele de înmatriculare şi numerele autoturismelor pe care le foloseau.