Sute de tineri au fost arestaţi pentru că au dansat şi au băut împreună

Poliţia de Moravuri a arestat 230 de tineri, băieţi şi fete, în timpul unei serate la care au participat şi unde au dansat şi au băut inclusiv băuturi alcoolice.

23 dec. 2017, 12:09
Sute de tineri au fost arestaţi pentru că au dansat şi au băut împreună

Toate acestea s-au petrecut în Iran, unde astfel de întâlniri nu sunt permise, fiind considerate a fi gesturi ofensatoare, lezând bunele moravuri ale societăţii, a informat, sâmbătă, presa iraniană. 

Arestările au fost făcute la Teheran, unde iranienii sărbătoreau tradiţionala sărbătoare Yalda, simbol al reînnoirii şi al victoriei luminii asupra tenebrelor, cu ocazia solstiţiului de Iarnă. 50 de persoane au fost arestate într-o reşedinţă din Lavassan  – un oraş cosmopolit, al bogaţilor, situat la 30 de kilometri de Teheran şi 90 de persoane într-o altă reşedinţă din cartierul cosmopolit Farmanieh, în Nordul Teheranului.

Poliţia s-a autosesizat după ce, pe reţelele de socializare, au apărut imagini cu petrecăreţii care doreau în continuare cât mai multe întâlniri şi petreceri de agest gen. Poliţiştii de moravuri au mai informat că au găsit şi droguri în luxoasele reşedinţe unde tinerii petrecuseră, informează Belga.

Seratele mixte pentru persoanele necăsătorite şi consumul de alcool sunt intezise în Iran de la revoluţia islamică din 1979. Potrivit Codului Penal, persoanele arestate riscă să plătească amende mari sau lovituri de bici pentru consumul sau deţinerea de băuturi alcoolice, precum şi pedepse cu închisoarea pentru organizarea unor astfel de petreceri.

Petrecăreţii sunt abili a disimula licorile interzise. Ei ascund alcoolul în sticle de bere fără alcool. Dar şi poliţia este vigilentă şi nu de puţine ori descinde la „suspecţi”, scrie presa iraniană, care a mai precizat că majoritatea alcoolului care ajunge în Iran se face prin contrabandă din Kurdistanul irakian şi Turcia.