Crăciun pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei. Zăpada măsoară până la 30 cm

Sute de turişti care petrec sărbătorile de iarnă pe Valea Prahovei se află pe pârtiile de schi din staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia, unde stratul de zăpadă măsoară între 15 şi 30 de centimetri, pe unele dintre pârtii având loc accidente de schi, fără consecinţe grave.

RomaniaTV.net
24 dec. 2011, 15:43
Crăciun pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei. Zăpada măsoară până la 30 cm

Peste 500 de turişti au mers sâmbătă pe pârtiile Cazacu şi Sorica din staţiunea prahoveană Azuga, unde stratul de zăpadă măsoară aproximativ 30 de centimetri, au declarat reprezentanţi ai Serviciului local de Salvamont. La Azuga, funcţionează teleschi-ul şi babyschi-ul pe cele două pârtii.

Şi tot atâţia turişti au petrecut ziua din Ajunul Crăciunului pe pârtia Kalinderu din staţiunea prahoveană Buşteni, a declarat administratorul pârtiei, Ion Vasilescu.

Ion Vasilescu a precizat că stratul de zăpadă pe pârtia Kalinderu 1 măsoară 20 de centimetri şi că în partea superioară a pârtiei există, de asemenea, o pârtie pentru sănii.

Administraţia domeniului schiabil de la Buşteni va inaugura în acest sezon şi pârtia Kalinderu 2, care are o lungime de 1.100 de metri şi o lăţime de 70 de metri.

Vasilescu a precizat că săptămâna viitoare vor fi puse în funcţiune tunurile de zăpadă pe Kalinderu 2 şi, cel mai probabil, această pârtie va fi deschisă schiorilor, pentru prima dată, week-end-ul viitor.

La Sinaia nu se schiază în condiţii bune, însă aproximativ 400 de turişti au urcat pe pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului, unde stratul de zăpadă măsoară cel mult 20 de centimetri.

Doi turişti s-au accidentat, sâmbătă, după ce au căzut pe pârtie, unul suferind o entorsă, celălalt o fractură de braţ, au declarat reprezentanţii Salvamont Sinaia.