800 de turişti şi muncitori, EVACUAŢI din Salina Praid. Pompierii au luptat ore bune cu un incendiu

800 de turiştii aflaţi în salina Praid şi muncitorii care lucrau în subteran au fost evacuaţi din cauza unui incendiu care a fost semnalat în interior. Pompierii au luptat ore bune cu focul, însă în cele din urmă conducerea minei a decis să cumpere o conductă pentru a putea interveni cu apă.

RomaniaTV.net
30 iul. 2013, 11:36
800 de turişti şi muncitori, EVACUAŢI din Salina Praid. Pompierii au luptat ore bune cu un incendiu

UPDATE, ora 19.00 Incendiul din subteranul Salinei Praid nu a putut fi stins. Conducerea minei a luat decizia de a cumpăra o conductă, pentru a se încerca intervenţia cu apă în zona focarului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat că echipa de salvatori minieri, pompieri militari şi civili a intervenit cu stingătoare, la locul incendiului, dar din cauza cantităţii mari de jar, incendiul nu a putut fi stins. Focul a afectat o suprafaţă de 30 mp de grinzi şi planşee de protecţie a galeriei şi a izbucnit într-o zonă situată la 70 de metri sub baza de tratament, care se află la 120 de metri.

Potrivit sursei citate, conducerea minei a luat decizia de a cumpăra 1000 de metri de conductă, pentru a se putea interveni cu apă în zona focarului. Salina va fi închisă până când incendiul va fi stins.

 

Turiştii şi muncitorii au fost evacuaţi în siguranţă, nicio persoană nefiind rănită. Incendiul ar proveni de la o bârnă care a luat foc, în zona exploatării.

În afară de echipajul de salvare minieră, în subteran au coborât şi pompierii militari. Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciubotariu, a precizat că la faţa locului s-au deplasat şi mai multe ambulanţe şi un echipaj SMURD. De asemenea, un echipaj de jandarmi asigură ordinea în zonă.

„800 de persoane au fost evacuate cu autobuzele minei, inclusiv personalul. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Incendiul se manifestă în zona unde se extrage sarea, cu două etaje mai jos de zona de tratament şi de vizită, dar nu se poate interveni momentan din cauza fumului foarte gros„, a mai spus Alina Ciubotariu la România TV.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita a precizat că apelul de urgenţă la 112 a fost făcut la ora 13:33, semnalându-se fum la intrarea în mină.

„Recent, nu a mai fost niciun caz de acest fel”, a mai spus Alina Ciubotariu.