Sute de vasluieni primesc apă cu cisterna din cauza secetei

Cei 780 de locuitori ai localităţii vasluiene Mânjeşti primesc zilnic apă potabilă cu cisterna după ce fântânile din sat au secat sau au fost colmatate din cauza secetei prelungite. Autorităţile locale spun că nu au bani pentru realizarea unei aducţiuni de apă.

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 18:37
Sute de vasluieni primesc apă cu cisterna din cauza secetei

Seceta prelungită din ultimele luni a dus la secarea sau colmatarea celor peste 80 de fântâni din localitatea Mânjeşti, situată la şase kilometri distanţă de municipiul Vaslui, astfel că locuitorii primesc zilnic apă potabilă de la Primăria Muntenii de Jos.

„Iniţial, am apelat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui pentru transportul de apă în speranţa că situaţia se va remedia. Din păcate, seceta s-a accentuat, iar lucrurile s-au complicat şi mai mult. De aceea, am cumpărat propria cisternă şi cu tractorul de la Primărie facem zilnic câte trei transporturi de apă pentru a ajuta populaţia din sat. Nu ştiu ce vom face la iarnă, care deja bate la uşă”, a declarat, joi, primarul comunei Muntenii de Jos, Dănuţ Creţu.

Autorităţile locale din Muntenii de Jos au făcut demersuri încă de acum câţiva ani pentru realizarea unei aducţiuni de apă în sat, însă proiectul nu a obţinut niciodată finanţare. „Proiectul a fost depus la Agenţia de Mediu, de unde ni s-a transmis recent că pot să mă duc să-mi iau dosarul pentru că nu se mai fac finanţări. Am solicitat sprijin şi la Prefectura Vaslui, ni s-a promis că se vor face demersuri mai departe şi, deocamdată, cam cu atât am rămas”, a spus primarul Dănuţ Creţu.

Costurile lunare ale transportului de apă în Mânjeşti sunt estimate să ajungă la 20.000 de lei, bani suportaţi integral din bugetul local al primăriei.