SUV de Nurburgring: Range Rover Sport SVR – VIDEO

Primul vehicul ieşit de pe porţile atelierelor SVO (Special Vehicle Operations), noua divizie sportivă a grupului Jaguar – Land Rover, este versiunea extremă a seriei Range Rover Sport. V8, 550 CP, 680 Nm, acceleraţia de la 0 la 96 km/h în 4.5 secunde, iată noul Range Rover Sport SVR.

RomaniaTV.net
17 oct. 2014, 11:21

Din punct de vedere estetic, Range Rover Sport SVR a primit câteva retuşuri sportive, atât la exterior cât şi la interior. Dar modificarea cea mai importantă o regăsim sub capotă: un V8 de 5.0 litri care dezvoltă, ajutat de un compresor, 550 CP şi un cuplu maxim de 680 Nm. Britanicii anunţă un sprint de la 0 la 96 km/h în doar 4.5 secunde şi o viteză maximă limitată electronic la 260 km/h. Transmisia se realizează prin intermediul unei cutii de viteze automată cu 8 rapoarte.

Range Rover Sport SVR este primul vehicul conceput de atelierele unui nou departament din cadrul grupului Jaguar – Land Rover. Botezat SVO (Special Vehicle Operations), acest departament are ca sarcină dezvoltarea celor mai performante variante ale modelelor din portofoliul Jaguar şi Land Rover.

Unul dintre obiectivele inginerilor de la SVO a fost obţinerea celui mai bun timp pentru un SUV pe circuitul de la Nurburgring. Testat intens la Silverstone, Range Rover Sport SVR a venit cu lecţia pregătită pe pista din Germania şi a parcurs turul de circuit în 8 minute şi 14 secunde, devenind cea mai rapidă maşină din categoria sa. Impresionant, dar să nu uităm ca BMW X5 M sau Porsche Cayenne Turbo S n-au parcurs niciun tur din “Infernul verde”.

Câteva detalii de final: Range Rover anunţă un consum mediu de 12.8 l/100 km şi emisii de CO2 de 298 g/km. Şi un preţ de bază de 125.000 de euro.