„Suzana”, producţie a Teatrului Naţional Radiofonic, premiată la Festivalul Internaţional de Radio

Spectacolul "Suzana", o producţie a Teatrului Naţional Radiofonic al Societăţii Române de Radiodifuziune, a fost medaliat cu bronz la Festivalul Internaţional de Radio de la New York.

RomaniaTV.net
18 iun. 2013, 11:52
„Suzana”, producţie a Teatrului Naţional Radiofonic, premiată la Festivalul Internaţional de Radio

Potrivit unui comunicat al SRR, din producţiile celor 35 de ţări concurente, la secţiunea Teatru radiofonic, juriul festivalului, alcătuit din 20 de personalităţi în domeniu, a reţinut pentru ultima rundă de jurizare opt titluri produse de: Germania (1), Hong Kong (1), Irlanda (2), Mexic (1), Marea Britanie (2) şi România (1).

La ceremonia de decernare a premiilor, care a avut loc luni la Manhattan Penthouse din New York, Radio România a fost reprezentat de Simona Miculescu, ambasador la Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite.

Spectacolul „Suzana”, scenariu de Ilinca Stihi, după o idee de Werner Herzog, regia artistică Ilinca Stihi, a obţinut, tot în 2013, premiul UNITER pentru cea mai bună producţie de teatru radiofonic a anului şi locul al III-lea la Festivalul Internaţional Prix Marulic din Croaţia.