Swoboda condamnă presiunile politice puse de Traian Băsescu asupra Justiţiei

Liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a criticat PPE pentru că nu reacționează și față de presiunile politice puse de Traian Băsescu și susținătorii acestuia asupra Justiţiei.

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 13:37
Swoboda condamnă presiunile politice puse de Traian Băsescu asupra Justiţiei

El a făcut joi declarații privind evoluția crizei politice din România, reiterând faptul că grupul social democraților din Parlamentul European dorește respectarea democrației și a statului de drept.

„În numele grupului S&D vreau să clarific încă o dată faptul că nu vom accepta presiuni asupra autorităţilor judiciare, indiferent de forma de care acestea se produc şi din partea cui provin. Este politica grupului nostru politic aceea de a apăra democraţia, statul de drept şi independenţa sistemului juridiciar în toate ţările membre. Mi-aş dori ca toate grupurile politice şi reprezentanţii acestora să acţioneze în acelaşi mod”, a declarat liderul grupului S&D.

„În această privință este foarte simptomatic faptul că PPE face apel doar la actualul guvern al României și nu face apel și la Președintele Băsescu și susținătorii acestuia. Presiunea politică asupra autorităților juridice din partea oricărei forțe politice nu ar trebui acceptată în niciunfel”, a subliniat Hannes Swoboda.