Swoboda: Este riscant să preiei puterea înainte de alegeri

USL are o mare şansă să arate că poate să guverneze mai bine România, susţine liderul socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, potrivit RFI, precizând că este riscant să preiei puterea înainte de alegeri, dar merită să o faci.

RomaniaTV.net
28 apr. 2012, 12:16
Swoboda: Este riscant să preiei puterea înainte de alegeri

„Social-democraţii şi liberalii au o mare şansă să arate că pot guverna mai bine ţara. Sigur, întotdeauna e o problemă când un Guvern lasă în urmă un dezastru, iar noul Executivul trebuie să rezolve problema, dar cred că trebuie încercat”, mai susţine Swoboda.

Întrebat dacă este riscant să preiei puterea înaintea alegerilor, Swoboda a răspuns: „Cred că este riscant, dar merită să o faci şi să arăţi cetăţenilor că Guvernul condus de domnul Ponta poate face diferenţa. Nu poţi evita o asemenea responsabilitate, deci cred că merită încercat, mai ales dacă ai o majoritate. Aici nu contează doar s-o faci, ci şi cum o faci. Trebuie să discuţi cu oamenii, să-i inviţi să ia parte la procesul reformei”.

Potrivit acestuia, preşedintele României are o poziţie puternică, dar depinde de acesta „să arate dacă e dornic să ajute ţara sau doar pe el însuşi”.

„Dacă vrea să ajute ţara, ar trebui să-i dea domnului Ponta şansa de a face unele lucruri. Dacă vrea doar să fie un jucător care să-şi demonstreze propriile abilităţi, atunci, desigur, totul va cădea, iar noul Guvern va fi chiar mai puternic după alegeri.”, a spus Swoboda.

Potrivit acestuia, principala sarcină a viitorului Guvern este să arate că este capabil să gestioneze economia şi reforma economică.

„Apoi, cred că Guvernul trebuie să aibă o voce puternică la nivel european, pentru a schimba politicile europene, din austeritate în creştere economică şi creare de locuri de muncă, pentru că fără asta, România nu poate reuşi de una singură. În al treilea rând, sigur, este lupta anticorupţie, dar una serioasă, nu una îndreptată împotriva unor personalităţi, ci una serioasă. Al patrulea element ar fi să aibă o voce puternică în dosarul extinderii Schengen, pentru a face ca românii să fie integraţi complet în Uniunea Europeană”, a spus Swoboda.