Tabără de romi din apropiere de Paris, evacuată de autorităţi

O tabără în care locuiau până în urmă cu puțin timp aproximativ 400 de romi, instalați din iunie pe șine dezafectate de pe "Mica Centură", în nordul Parisului, a început să fie evacuată miercuri dimineața.

RomaniaTV.net
03 feb. 2016, 12:37
Tabără de romi din apropiere de Paris, evacuată de autorităţi

Evacuarea survine în urma unei decizii a justiției, sesizată de SNCF (Căile ferate franceze) care este proprietar al terenului. Serviciile prefecturii din Paris au numărat 135 de barăci în care locuiau familii în condiții de igienă precare și cu mijloace de încălzire rudimentare, existând temeri privind riscul declanșării unui incendii.

Înainte de ivirea zorilor, zeci de persoane, cu puținele lucruri pe care le aveau asupra lor, au urcat în autobuze care urmau să-i ducă în centre de primire.

„Suntem europeni, de ce nu avem drepturi?”, a întrebat una din persoane. Agenți de poliție au fost desfășurați în jurul taberei, formate dintr-o sută de colibe construite din scânduri de lemn și materiale reciclate.

Miercuri dimineața, în tabără mai rămăseseră puțini locuitori, jumătate dintre ei părăsind zona la începutul acestei săptămâni, pe fondul zvonurilor de evacuare.

În total, 173 de „persoane vulnerabile”, între care opt copii școlarizați, au fost identificate în cursul unei verificări medicale efectuate săptămâna trecută, potrivit prefecturii din Ile-de-France, care a raportat patru cazuri de tuberculoză. Potrivit unui raport recent, peste 11.000 de romi au fost evacuați cu forța din taberele lor, în Franța, în 2015, soluțiile de cazare alternativă fiind destul de puține.