Tabăra Orban RESPINGE ideea unei înţelegeri cu PSD, ca alternativă la actuala coaliţie

Parlamentari PNL, susținători ai lui Ludovic Orban, au început să dea mesaje de respingere a unei posibile înțelegeri cu PSD pentru susținerea Guvernului, alternativă la actuala coaliție.

07 sept. 2021, 18:47
Tabăra Orban RESPINGE ideea unei înţelegeri cu PSD, ca alternativă la actuala coaliţie

Tabăra Orban îl atacă pe Cîţu pentru ajutorul oferit de PSD la moţiunea de cenzură. Zeci de parlamentari PNL, susţinători ai lui Ludovic Orban, au început să dea mesaje de respingere a unei posibile înţelegeri cu PSD pentru susţinerea Guvernului, alternativă la actuala coaliţie.

„N-am întâlnit nici măcar o persoană care să ne voteze cu gândul că într-un oarecare viitor ne-am putea alia cu PSD. Am întâlnit, mai degrabă, reproșuri cu privire la parteneriatele nefirești din trecut. Dincolo de bariere ideologice, de diferențe majore de viziune, absolut firești, în opinia mea, orice colaborare cu PSD nu poate reprezenta decât trădare supremă pentru electoratul nostru, al Partidului Național Liberal. De aceea, îmi doresc să-i văd pe liderii noștri că judecă cu mintea limpede și-și asumă doar decizii care să restabilească și să întărească încrederea colegilor de coaliție cu care am plecat la drum în decembrie 2020”, a transmis deputatul Sabin Sărmaș.

Klaus Iohannis și Dan Barna, întâlnire scurtă la Palatul Cotroceni: Liderul USR PLUS a ieşit prin spate după 30 de minute
Un mesaj similar a transmis și fostul ministru al Finanțelor. „2024 este mult mai aproape de cât pare. Ne așteaptă un test important cu patru rânduri de alegeri. Îi invit pe colegii care cochetează cu opțiunea unei susțineri a PSD sa reflecteze bine ce spațiu de manevră din perspectiva reformelor ar mai avea un guvern liberal în respectiva ipostază. Cum vom putea duce la îndeplinire agenda de reforme pe care ne-am asumat-o? Cu ce costuri?”, a transmis Alexandru Nazare.

„În calitate de deputat al Partidului Național Liberal, am fost ales de cetățenii județului Vrancea pentru o guvernare liberală fără PSD, pentru dezvoltarea Romaniei, în care nicio regiune nu va mai fi lăsată în urmă, și nu voi accepta și nu voi susține o nouă majoritate în Parlament cu PSD care a blocat dezvoltarea județului Vrancea și a multor regiuni din țară. #faraPSD”, a transmis și deputatul Ionel Dancă.

Florin Cîţu reacţionează în cazul semnăturilor pentru moţiunea USR PLUS. „Nu s-a depus încă nicio plângere penală”
Mesaje similare au transmis mai mulți parlamentari care îl susțin pe Ludovic Orban. Ioan Cupșa (Bihor), Diana Morar(Bistrița-Năsăud), Constantin Șovăială(Sibiu), Costel Barbu(Teleorman), Valentin Făgărășian(Diaspora), Violeta Alexandru(București), Adrian Miuțescu(Argeș), Alexandru Kocsis(Iași), Antonel Tănase(București), Claudiu Chira(Timiș), Virgil Guran(Dâmbovița), Daniel Gheorghe(Ilfov), Luminița Barcari(Ialomița), Viorel Badea(Diaspora), Cristina Vecerdi(Brașov), Cătălina Ciofu(Bacău), Alexandru Popa (Brăila), Laurențiu Leoreanu (Neamț), Nicolae Giugea (Dolj), Ion Ștefan (Vrancea), Sorin Năcuță (Iași), George Scarlat (Galați) și lista continuă, fiind vorba până acum de 31 de parlamentari.