Tabere pentru copiii românilor din Diaspora, organizate din nou de statul român

Peste 1.200 de copii români din Diaspora vor participa, pentru o săptămână, la tabere organizate de statul român. Anul acesta astfel de tabere vor fi organozate în Centrele de Agrement Oglinzi, jud. Neamţ, în perioada 18 iulie-22 august, și Sângeorz -Băi, jud. Bistrița-Năsăud, în perioada 18 iulie – 15 august, în serii consecutive de câte şapte zile.

15 iul. 2022, 14:03
Tabere pentru copiii românilor din Diaspora, organizate din nou de statul român

După o pauză de mai bine de doi ani, statul român va organiza din nou tabere ARC pentru peste 1.200 de copii ai românilor din Diaspora.

Timp de cinci săptămâni, elevi și tineri români din Ucraina, Albania, Serbia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Franța, Grecia, Italia, Austria, Germania, Portugalia, Belgia, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Canada și Irlanda de Nord vor participa la ateliere de limba română și își vor aprofunda cunoștintele de cultură, istorie, geografie și civilizație românească.

Citeşte şi: VOUCHERELE de vacanţă 2022, schimbare majoră, pot fi folosite pentru plata taberelor şcolare

„Luni, 18 iulie, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Ministerul Sportului va da startul programului de tabere ARC, ediția 2022.
Cea de-a treisprezecea ediție va aduce laolaltă peste 1200 de elevi, studenți, tineri și profesori români atât din comunitățile istorice cât și din diaspora”, a anunţat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Programul de anul acesta se va desfășura în Centrele de Agrement Oglinzi, jud. Neamţ, în perioada 18 iulie-22 august a.c. și Sângeorz -Băi, jud. Bistrița-Năsăud, în perioada 18 iulie – 15 august a.c., în serii consecutive de câte şapte zile.

„1.225 de elevi, studenți, tineri și profesori din Diaspora și comunitățile istorice vor merge la munte în România. Pentru unii dintre ei este singura ocazie să afle lucruri despre țara unde s-au născut și au copilărit părinții lor”, spune ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Copiii din Diaspora vor participa şi la excursii organizate la obiectivele culturale și turistice din zonă.

În ultimii 30 de ani, peste 26.000 de elevi, tineri, studenți și profesori au participat la taberele ARC.